Литвин заявляє про необхідність прагматичного підходу до українсько-російських відносин

Литвин заявляє про необхідність прагматичного підходу до українсько-російських відносин
www.mpravda.com

Про це він заявив сьогодні журналістам, повідомили в прес-службі ВР. 

Коментуючи підсумки зустрічі з делегацією на чолі з першим заступником голови Держдуми Федеральних Зборів РФ Олегом Морозовим, Литвин сказав: "Нам потрібно не клястись у вічній дружбі, не згадувати про історичні корені і цим обмежувати співпрацю, а говорити про серйозні речі, про прагматичний підхід, особливо в нинішніх світових реаліях, щоб мати можливість у першу чергу поглибити економічне співробітництво". 

Крім того, Литвин переконаний, що Україна і Росія повинні там, де необхідно, об'єднати зусилля й отримати те, що можна охарактеризувати як кумулятивний результат, який би збігався з інтересами як України, так і Росії". 

При цьому Литвин наголосив на необхідності переведення двосторонньої співпраці більшою мірою на рівень народної дипломатії, і, у тому числі, на рівень парламентів, щоб мати можливість без будь-яких політичних умовностей говорити про те, чим живуть, що хвилює громадян наших країн. 

Литвин вважає, що діалог на всіх рівнях потрібно підтримувати, а головне - щоб ми мали можливість говорити, що на виході отримуємо практичні результати. 

Між тим, 90% опитаних Київським міжнародним інститутом соціології ставляться до Росії добре і дуже добре. Водночас як свідчать результати опитування Аналітичного центру Юрія Левади, 49% росіян погано і дуже погано ставляться до України.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK