Влада Черкас вирішила давати по 10 гривень за кожного бездомного собаку

Влада Черкас вирішила давати по 10 гривень за кожного бездомного собаку
Reuters
Як повідомив сайт Черкаської міськради, такий "обмін" вирішила запровадити міська влада Черкас, комунальне підприємство Черкаська служба чистоти та громадська організація Друг.

Заступник мера переконаний, що таким чином вдасться навести порядок у місті з бездомними "Бімами, Рексами і Жучками".

"Ситуація з тваринами досить катастрофічна не тільки в Черкасах, але і у всіх містах України, - зазначив він. - Мені здається, що головною причиною виникнення такої проблеми є закон, прийнятий Верховною Радою ще в 2006 році, згідно з яким вбивати бездомних тварин заборонено. Тому минулого року з міського бюджету було виділено кошти на облаштування на території КП Черкаська служба чистоти притулку для таких тварин. Цього року ми продовжили цю роботу".

За словами Дзюби, траплялися випадки, коли мешканці Черкас, які приносили тварину, навіть не брали грошей, а навпаки, платили за її стерилізацію зі своєї кишені. Дехто, зазначив заступник мера, забирав стерилізованого собаку додому.

Також, за його словами, міська влада останнім часом активізувала роботу з вилову бездомних тварин. Тільки за останній місяць в Черкасах працівники служби чистоти спіймали і стерилізували 88 собак. Таку активність Дзюба пояснив новими методами вилову, які використовують комунальники, зокрема, за допомогою спеціального пістолета, який викидає сітку на відстань 15 м. Цей пістолет значно полегшує роботу працівникам Черкаської служби чистоти, хоча в більшості випадків вони виловлюють собак "вручну", попередньо підкормлюючи.

Собак, яких відловлюють на вулицях міста, стерилізують, роблять спеціальні щеплення і відправляють в притулок. Таких тварин люди можуть взяти до себе додому.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK