Більша частина Угоди про асоціацію між ЄС та Україною вже готова

Більша частина Угоди про асоціацію між ЄС та Україною вже готова
АР

"Переговори про нову угоду ведуться дуже добре. І ми продовжуємо здійснювати великий прогрес", - повідомила Ферреро-Вальднер.

"Значну частину запитань вже закрито, а ті питання, які залишилися, - це переважно складні технічні питання, зокрема, про функціонування зони вільної торгівлі", - заявила комісар.

Відповідаючи на запитання про новий практичний інструмент, який має замінити План дій у відносинах між Україною та ЄС, комісар зазначила, що цей новий інструмент також є технічною складовою Угоди про асоціацію, а тому поки що рано говорити, коли переговори щодо нього буде завершено і коли він почне застосовуватися на практиці.

Крім того, Європейська Комісія в доповіді щодо прогресу України у виконанні Плану дій в рамках політики сусідства заявляє про певний прогрес України в імплементації Плану дій Україна-ЄС у 2008 році.

"Україна досягла прогресу в деяких сферах, охоплених Планом дій, і продовжує наближатися до ЄС через переговори про Угоду про асоціацію. Водночас, триваюча політична нестабільність не сприяла реформам", - зазначається в доповіді.

У документі наголошується, що у другій половині 2008 року реформи сповільнилися, в першу чергу, через економічну кризу.

Згідно із доповіддю, найбільшими досягненнями України в 2008 році були: приєднання до Світової організації торгівлі в травні, значний прогрес у переговорах про нову Угоду про асоціацію, включаючи переговори про глибоку та всебічну зону вільної торгівлі, початок візового діалогу з метою переходу до безвізового режиму в далекій перспективі.

Крім того, у доповіді зазначається, що Україна не досягла зовсім, або досягла лише незначного прогресу в здійсненні ряду ключових реформ, зокрема, конституційної та судової реформ, а також в галузі боротьби з корупцією.

Нагадаємо, учора Президент Віктор Ющенко заявив, що Україна і Європейський Союз планують підписати план переговорів про безвізовий режим 4 червня цього року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK