У БЮТ і Блоці Литвина бачать різні дати виборів президента

У БЮТ і Блоці Литвина бачать різні дати виборів президента
newsru.ua

"Я можу з великою впевненістю стверджувати, що Конституційний суд не встигне скасувати вибори, які призначено на 25 жовтня. А якщо й встигне, то парламент знову збереться і прийме нову постанову з цією ж датою. Верховна Рада навчилася цієї практики у Президента і в повній мірі використовує дані уроки", - заявив Портнов в інтерв'ю журналу Профіль.

При цьому він зазначив, що президентська кампанія фактично вже розпочалася, незважаючи на те, що найбільш ймовірні претенденти на перемогу на них ще не розгорнули свої виборчі штаби.

Крім того, кажучи про ймовірність проведення позачергових парламентських виборів, бютівець зазначив, що вони знаходяться під питанням, підкресливши, що такі вибори не вигідні тим політичним силам, рейтинг яких на даний момент знижується.

Депутат Ради Зарубінський (БЛ) прогнозує визначення КС неконституційним призначення виборів Президента на 25 жовтня.

Водночас, колега Портнова по коаліції, заступник голови фракції Блоку Литвина Олег Зарубінський спрогнозував, що КС визначить неконституційним призначення парламентом чергових виборів президента на 25 жовтня.

"Конституційний суд, очевидно, визнає неправомірним рішення Верховної Ради щодо призначення виборів на 25 жовтня, мотивуючи це тим, що Президент повинен обиратися за нині чинною Конституцією, а не за тієї редакцією, при якій він вступав на посаду", - сказав Зарубінський в інтерв'ю інтернет-виданню Полеміка.

На його думку, після такого можливого рішення КС вибори можуть призначити на 17 січня 2010 року. При цьому нардеп припустив, що стосовно другого подання Президента в КС - щодо процедури формування Кабінету міністрів після створення коаліції депутатських фракцій у парламенті - суд прийме рішення, яке не дозволить Президенту розпустити парламент.

"Конституційний суд ухвалить компромісне рішення: не підтримає Президента щодо цього подання (про процедуру формування уряду), але прийме його сторону щодо дати виборів", - сказав Зарубінський.

На його думку, Конституція у статті 115 чітко визначає, що новий уряд формується лише після того, як прем'єр-міністр іде у відставку або парламент приймає резолюцію недовіри Кабміну, а оскільки цього не сталося, то й порушень в частині процедури формування уряду немає.

Нагадаємо, 29 квітня КС почне у формі усного слухання розгляд справи за поданням Ющенка про конституційність призначення Радою чергових виборів Президента на 25 жовтня.

2 квітня КС завершив усне слухання і перейшов до закритої частини розгляду подання Ющенка про офіційне тлумачення положень Конституції про формування Кабміну після створення коаліції депутатських фракцій у парламенті.

22 квітня Ющенко допустив можливий розпуск Ради після того, як КС розтлумачить положення Конституції про формування Кабміну після створення коаліції депутатських фракцій у парламенті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK