Кучма: Я глибоко поважаю мужність українців, що стояли на Майдані

Кучма: Я глибоко поважаю мужність українців, що стояли на Майдані
Кучма

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику 2000, опублікованому в п'ятницю, коментуючи події 2004-го року.

"Адже тоді країна стійко розвивалася, набирала обертів економіка, людям стало жити значно краще. І тепер переконаний: ніяких революцій в Україні бути не могло. Та й не було. Те, що помаранчеві називали "революцією" такої не було. Україна зіткнулася із привнесеними ззовні грубими політичними технологіями по "проштовхуванню" угодного кандидата. Ці технології були абсолютно ідентичні тим, що застосовувалися раніше в Сербії та Грузії ", - сказав Кучма

Він заявив, що в суспільній свідомості дуже швидко сталася повалення лідерів Майдану. При цьому він висловив стурбованість нинішньою апатією в суспільстві та недовірою до всіх інститутів влади.

Кучма також зробив акцент, що ніхто з нинішніх правителів не прийшов "з вулиці".

"Вони і в роки мого президентства були, хто прем'єром, хто віце-прем'єр-міністром, міністром, а хто народними депутатами. Хоча тоді, під час подій Майдану, проголосили себе "новими ". Вони не змогли зрозуміти: можна обдурити людей красивими обіцянками , на зразок Десяти кроків назустріч людям, але лише на якийсь короткий час. Потім необхідна кропітка важка робота ...", - пояснив він.

"Я глибоко поважаю громадянську мужність сотень тисяч українців, що стояли на Майдані, хоча і вважаю, що вони тоді жорстоко помилилися ... але вони самі повинні були зрозуміти це. Якби влада тоді на підтримку Януковича застосувала силу, якби пролилася кров, якщо б, не дай Бог, вперше в нашій історії в політичному протистоянні загинули люди - виник би бар'єр, який не відомо змогли б ми коли-небудь подолати. А ще б виникла легенда про месію, якому не дали врятувати націю і привести її в "золотий вік ". Зараз же все гранично ясно. А ті, що стояли і лежали на промерзлому Майдані тепер мають можливість самі об'єктивно оцінити, за кого вони кричали і що в підсумку одержали", - зазначив Леонід Кучма.

Як повідомлялося, 5 березня екс-Президент України Леонід Кучма заявив, що на короткий термін готовий знову стати главою Української держави.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK