Учасники мітингу у Сімферополі вимагали відновити пам'ятник Катерині II

Учасники мітингу у Сімферополі вимагали відновити пам'ятник Катерині II
nr2.ru

Мітинг, який відбувся у центральному міському саду біля закладного каменя, де заплановано відновити пам'ятник Катерині II, був спільно організований російською громадою Криму, кримськими організаціями партій Російський блок та Партії регіонів.

Участь у ньому, за оцінками міліції, взяло близько 1,5 тис. осіб.

Спочатку учасники мітингу зібралися біля будівлі Верховної Ради Криму, а потім пройшли маршем центральними вулицями Сімферополя. Попереду представники молодіжної російської організації несли великий російський державний прапор площею 33 кв. м.

За ними йшла основна колона, попереду якої несли великий плакат із портретом Катерини II, на якому був напис Слава Катерині II Великій, яка возз'єднала Крим із Росією.

Крім того, попереду колони її учасники несли великий портрет російського президента Дмитра Медведєва, два менших портрети російського прем'єр-міністра Володимира Путіна, а також портрет російського імператора Петра I.

Вони крім того несли численні російські прапори, а також прапори партії Російський блок, Партії регіонів. Поки вони крокували вулицям Сімферополя, то час від часу скандували: Росія, Росія.

Коли учасники акції прийшли до місця проведення мітингу біля закладного каменя, який був закладений ще у 2006 році, біля нього було встановлено великий транспарант з таким зображенням пам'ятника Катерині II, яким він був до революції у  Сімферополі.

Мітинг був присвячений 226-ій річниці видання Катериною II указу про приєднання Криму до Росії (8 квітня за старим і 19 квітня за новим стилем 1783 року), а також 280-ій річниці від дня народження самої Катерини II, яка народилася 21 квітня за старим стилем і 2 травня за новим стилем 1729 року.

Учасники мітингу прийняли резолюцію, у якій звернулися до депутатів Верховної Ради Криму "зі закликом якнайшвидше вжити усіх необхідних заходів для відновлення пам'ятника імператриці Катерині II у місті Сімферополі, за указом якої було засновано місто і вшанувати її пам'ять на кримській землі".

Як повідомлялося, 22 квітня близько 100 активістів одеських громадських організацій Єдина Вітчизна та Слов'янська єдність провели акцію Катерининський марш на честь 280-річчя від дня народження Катерини II.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK