Ющенко доручив відзначити День пам'яті жертв політичних репресій

Ющенко доручив відзначити День пам'яті жертв політичних репресій
Фото: Сайт Президента
Відповідний Указ Президента № 271/2009 Про проведення у 2009 році Дня пам'яті жертв політичних репресій, опублікований на сайті глави держави.

Указом доручено Кабінету міністрів України розробити із залученням Служби безпеки України, місцевих органів виконавчої влади, за участю Національної академії наук України, громадських організацій та затвердити у двотижневий строк план заходів до Дня пам'яті жертв політичних репресій.

При цьому має бути передбачено проведення скорботних заходів на території Національного історико-меморіального заповідника Биківнянські могили; мітингу-реквієму, покладання вінків і квітів до пам'ятних знаків, місць поховань жертв політичних репресій у населених пунктах України; тематичних уроків, лекцій, бесід, присвячених темі політичних репресій в Україні, у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури; тематичних виставок та експозицій.

Крім того, уряд разом з Київською міською державною адміністрацією повинен вжити невідкладних заходів щодо забезпечення функціонування та розвитку Національного історико-меморіального заповідника Биківнянські могили.

Указом також передбачено запропонувати релігійним організаціям провести 17 травня 2009 року панахиди за жертвами політичних репресій. Крім того, в цей день на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій на території України та на будівлях закордонних дипломатичних установ України будуть приспущені Державні Прапори України, обмежено проведення розважальних заходів.

При цьому глава держави доручив Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям розробити регіональні плани заходів до Дня пам'яті жертв політичних репресій, забезпечити їх виконання; вжити заходів для соціального захисту реабілітованих громадян, які зазнали політичних репресій; забезпечити благоустрій місць поховань жертв політичних репресій, пам'ятників, пам'ятних знаків і меморіальних дошок тощо.

МЗС має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів до Дня пам'яті жертв політичних репресій.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK