Заявку на проведення акцій у Києві 1 травня подали 12 громадських організацій

Заявку на проведення акцій у Києві 1 травня подали 12 громадських організацій
img.com.ua

Зокрема, Комуністична партія подала заявку на акції з 9:30 по 18:00 з нагоди святкування міжнародного дня солідарності трудящих.

КПУ хоче провести акції за маршрутом Арсенальна площа, Бессарабська площа, Майдан Незалежності, заявивши участь 7 тис. осіб.

Акцію Захистимо працю від експлуатації капіталом хоче провести Прогресивна соціалістична партія з 9:30 до 15:00 по маршруту від станції метро Арсенальна, Верховна Рада, Кабінет Міністрів, Секретаріат, пам'ятник Володимиру Леніну, заявивши участь в акції 3 тис. осіб.

Аналогічну акцію по тому ж маршруту хоче провести Конфедерація праці.

Міськорганізація партії Справедливість планує провести марш і мітинг, починаючи з 9:30 по маршруту від метро Арсенальна по вулицях Грушевського, Липській і Банковій до Майдану, заявивши участь 1,5 тис. осіб.

Цього дня з 10:00 мітинги на Хрещатику і Майдані також хочуть провести два об'єднання профспілок - Національний форум профспілок і Федерація профспілок, заявивши загалом участь 25 тис. осіб.

Громадська організація антиросійський трибунал має намір провести марш і мітинг з 8:00 по 18:00 за маршрутом від метро Арсенальна, по вулицях Грушевського, Банковій, Європейської площі, Хрещатиком до Майдану, заявивши участь 500 осіб.

Ще 5 ініціативних груп громадян хочуть провести марші з нагоди 1 травня і пікети з роз'яснення громадянам їх конституційних прав.

Ці акції планується провести по пересічних маршрутах, які включають Майдан, парк Шевченка, мерію, Контрактову площу, повідомляють у КМДА.

Загалом, в акції 5 зазначених груп вказано участь 1,3 тис. осіб.

За словами начальника управління Віктора Гончарука, у зв'язку з бажанням багатьох заявників провести акції одночасно в одному місці міськадміністрація провела з ними нараду.

Мерія рекомендує партіям-організаторам проводити свої акції в обхід Майдану, щоб на ньому могли мітингувати профспілки.

Гончарук зазначив, що заявки на проведення акцій продовжують надходити в мерію.

Як повідомлялося раніше, Федерація профспілок України планує провести акції протесту й святкові заходи в Києві 1 травня, заявив голова Федерації профспілок України (ФПУ) Василь Хара.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK