Мерія Києва відкрила гарячу лінію для боротьби з хабарами

Мерія Києва відкрила гарячу лінію для боротьби з хабарами
АР

"Ми хочемо уникнути будь-яких порушень під час прийому дітей у перший клас. Кожну дитину повинні зарахувати до школи без грошових внесків батьків", - заявив виконуючий обов'язки заступника голови КМДА Віталій Журавський. Він також пообіцяв, що порушників суворо каратимуть.

Журавський: Ми хочемо уникнути будь-яких порушень під час прийому дітей у перший клас. Кожну дитину повинні зарахувати до школи без грошових внесків батьків

"Сьогоднішні слухання, які відбуваються в прямому ефірі - це своєрідне застереження від зловживань у сфері освіти", - зазначив Журавський.

Журавський також нагадав, що створювати благодійні фонди при участі працівників навчального закладу заборонено.

"З таким наказом ознайомлений кожен педагог", - запевнив виконувач обов'язків заступника голови КМДА. Віталій Журавський зазначив, що змушувати батьків платити якісь кошти не має права ніхто. Однак, іноді між благодійним внеском і вимаганням грошей - межа дуже тонка, - пояснив Журавський.

"Не треба боятися відстоювати свої права, а ми, зі свого боку, будемо приділяти більше уваги питанню поінформованості батьків щодо їх прав", - заявила начальник Головного управління з питань освіти і науки Лілія Гриневич. Вона також повідомила, що в даний час у столиці діє Інспекція навчальних закладів. Туди можна звертатися, якщо виникли труднощі із зарахуванням дитини до школи.

Гриневич: Не потрібно боятися відстоювати свої права, а ми, зі свого боку, будемо приділяти більше уваги питанню поінформованості батьків щодо їх прав

Дзвінки про порушення приймає столичний Call-центр 1551, або Інспекція навчальних закладів за телефоном гарячої лінії 272-04-82. За інформацією Київської міськдержадміністрації, в 2009 році у столичні школи планують прийняти 23 тисячі першокласників.

Як повідомлялося раніше, 24 квітня, виконуючий обов'язки заступника голови Київської міськадміністрації Віталій Журавський заявив, що у зв'язку з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання знань, випускники столичних шкіл у травні цього року будуть навчатися за індивідуальними графіками.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK