У СБУ є докази причетності лідера Родины до кримінальних кіл

У СБУ є докази причетності лідера Родины до кримінальних кіл
timer.od.ua

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

"Є документальні підстави стверджувати, що керівник і окремі члени політичної партії Родина мають кримінальне минуле, або проходять за матеріалами кримінальних справ", - сказала вона.

За словами Остапенко, керівник цієї політичної сили Ігор Марков до обрання депутатом Одеської міської ради був членом різних злочинних угруповань, неодноразово затримувався органами внутрішніх справ і фігурував у ряді кримінальних справ.

Як зазначила начальник прес-центру СБУ, зокрема, Маркова неодноразово затримували працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю за незаконне зберігання вогнепальної зброї.

За матеріалами інших кримінальних справ Марков у період із 1995 по 2003 рік входив у бойове крило одного із злочинних угруповань і був причетний до розповсюдження наркотиків у розважальних закладах Одеси, додала Остапенко.

За її словами, ще одним прикладом протиправної діяльності є здійснення Марковим 2 вересня 2007 року разом зі своїми охоронцями біля Одеської облдержадміністрації нападів на членів партії Свобода, товариства Просвіта і ОУН.

Як зазначила Остапенко, за цим фактом ГУ МВС в Одеській області порушило кримінальну справу за статтею "хуліганство, здійснено групою осіб", а 10 березня цього року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно Маркова.

"Сподіваємося, що прокуратура якнайшвидше завершить слідчі дії та передасть ці справи до суду", - зазначила Остапенко.

Нагадаємо, 2 вересня 2007 року біля Одеської облдержадміністрації зібралися активісти та прихильники українських патріотичних організацій, щоб зачитати звернення до Президента України Віктора Ющенка стосовно намірів міської влади встановити на центральній площі Одеси пам'ятник імператриці Катерині ІІ.

Альтернативну акцію на підтримку відновлення пам'ятника засновникам Одеси проводили і проросійські активісти. Кілька десятків молодих людей спортивної зовнішності жорстоко побили активістів українських патріотичних організацій і партій.

Місцеві активісти патріотичних організацій отримали численні ушкодження і травми. Один із членів Свободи у важкому стані потрапив до реанімації.

Міліція порушила за цим фактом кримінальну справу за ознаками статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Крім того, одеська міліція розслідує кримінальну справу за ч.1 ст. 279, яку порушено за фактом блокування автотраси Київ-Одеса біля Клеверного моста в результаті безстрокової акції протесту із захисту прав автоперевізників Одеської області.

Також прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно депутата Одеської міськради Ігоря Маркова (очолював несанкціоновану акцію протесту автоперевізників) за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України (хуліганство).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK