Українські офіцери візьмуть участь у навчаннях НАТО у Грузії

Українські офіцери візьмуть участь у навчаннях НАТО у Грузії
AP
"У цих навчаннях братимуть участь п'ять українських штабних офіцерів. Вони поїдуть у Грузію ближче до 11 травня, коли, власне, розпочнеться активна фаза навчань", - повідомив офіцер Управління прес-служби Міноборони Костянтин Садилов.

Він уточнив, що українські військовослужбовці відбувають до Грузії як військовий штабній персонал, без зброї, і тому рішення Верховної Ради для такого формату участі у навчаннях не потрібно.

Як відомо, раніше Україна заявила про свою участь у навчаннях НАТО у Грузії і вже взяла участь у 3-х запланованих конференціях у Тбілісі, на яких обговорювався формат та особливості даних навчань.

У попередні роки навчання НАТО у рамках програми Партнерство заради миру уже проходили у Вірменії, Албанії та Молдові в різних форматах, і в усіх Україна брала участь у складі делегації до 30 осіб.

Військові навчання під егідою НАТО пройдуть у Грузії з 6 травня до 1 червня поточного року. Про бажання взяти у них участь заявило уже 20 країн.

Раніше Росія надіслала офіційне звернення генсекові НАТО з пропозицією перенести або скасувати майбутні навчання альянсу у Грузії. У керівництві РФ назвали рішення НАТО щодо проведення навчання у Грузії "недалекоглядним та непартнерським".

У свою чергу Альянс уже заявив, що не збирається скасовувати навчання у Грузії і закликає не згущувати фарби навколо цього питання.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK