Каддафі: Росія, Білорусь і Україна повинні об'єднатися, як за часів СРСР

Каддафі: Росія, Білорусь і Україна повинні об'єднатися, як за часів СРСР
Корреспондент

"На мій погляд, вам, сусідам, жити разом і треба більше співпрацювати. Я думаю, що в Україні побоюються того, що Росія своєю міццю може нав'язати їй свій вплив. Ці побоювання марні. Росія - партнер, соратник, вона вище того, щоб робити подібні речі. Як об'єднується Європа, так і Росія може об'єднатися з прилеглими країнами, як за часів СРСР ", - сказав він в інтерв'ю, показаному телеканалом Вести-24 в четвер.

"І скільки б не чинились спроби з розділення, Україна, Росія і Білорусь залишаться разом. У випадку ж вступу України і Білорусі в ЄС, на них будуть дивитися як на чужинців. Їх будуть вважати східними, другорядними", - вважає Каддафі.

"Між Росією та Україною є низка небезпечних проблем. Особливо через поточне нагнітання обстановки. Це може призвести до небезпечних наслідків для народів України і Росії. І дана ситуація є досить складною. Позиція наших українських друзів зводиться до наступного: вони хочуть гарантій незалежності і подальшого процвітання. Російська ж сторона не опирається цьому, більше того, підтримує їх, заявляючи при цьому, що не стане джерелом загрози незалежності України ", - пояснив лівійський лідер.

"Що ж до гарантій незалежності, то їх реалізація може вдарити по незалежності Росії. Україна вважає гарантом своєї незалежності НАТО, ЄС. Прихід же в НАТО України означає загрозу незалежності Росії. Воєначальники України кажуть, що вони не дозволяють західним базам розташовуватися у себе. На це Росія відповідає: якщо Україна увійде в НАТО, то це стане вже територією НАТО, війська України стануть частиною військ НАТО. Це небезпечна річ, що миттєво ставить під удар безпеку Росії ", - сказав Каддафі.

Що стосується проблем відносин Росії і Заходу, то, на слова лідера Лівійської Джамахірії, "викликані вони тим, що є спроба ізолювати Росію і відправляти газ із азіатського регіону до Європи через Україну".

Як повідомлялося, Каддафі побоюється, що суперечності між Росією та НАТО можуть мати вкрай негативні наслідки, аж до застосування зброї масового враження.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK