У Львівській області розпочинаються українсько-американські навчання

У Львівській області розпочинаються українсько-американські навчання
mil.gov.ua

Як повідомило Управління прес-служби Міністерства оборони України, українсько-американські командно-штабні навчання Оцінка-2009 є правонаступником навчань серії Rapid Trident.

З огляду на відсутність у цьому році правових підстав на допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях, було прийнято рішення переформатувати українсько-американські командно-штабні навчання Rapid Trident -2009 в Оцінку-2009 і залучити до них лише підрозділи Збройних сил України з проведенням їх оцінки в рамках Концепції оперативних можливостей НАТО.

Таким чином, до навчання залучено близько 400 військовослужбовців Збройних сил України. Зокрема, зі складу 80-го окремого аеромобільного полку та 24-ої окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ, академії Сухопутних військ, 95-ої окремої аеромобільної бригади, 12-го інженерного полку, окремого батальйону радіаційного, хімічного і біологічного захисту і 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Від збройних сил іноземних держав в Оцінці-2009 беруть участь група фахівців збройних сил США в кількості до 30 осіб, 9 експертів НАТО для проведення оцінки 1-го рівня відповідних підрозділів Збройних сил України, а також по одному офіцеру від Бундесверу та Королівських збройних сил Великобританії .

Усі представники збройних сил іноземних держав і НАТО прибули в Україну без озброєння і військової техніки.

Для забезпечення безпеки під час проведення Оцінки-2009 залучено військовослужбовців Військової служби правопорядку у Збройних силах України, а для медичного забезпечення - сили та засоби Військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Керівництво навчаннями, тематика яких передбачає виконання миротворчих завдань у складі багатонаціональних сил в операціях з підтримання миру, здійснює заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В'ячеслав Назаркін.


Відсутність серед учасників навчань підрозділів збройних сил іноземних держав буде компенсуватися створенням відповідної тактичної обстановки, веденням бойових документів, радіообміну і виконання інших заходів із підготовки та проведенням миротворчої операції згідно з вимогами і стандартами НАТО.

Крім того, в ході навчань Оцінка-2009 експертами НАТО буде проведено оцінку першого рівня підрозділів 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ. Зокрема, роти радіаційного, хімічного і біологічного захисту та інженерно-саперної роти 12-го інженерного полку. А українські офіцери, які пройшли підготовку і мають відповідні сертифікати, проведуть самооцінку 1-го рівня однієї з рот і штабу 13-го аеромобільного батальйону 95-ої окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

Спільні українсько-американські командно-штабні навчання Оцінка-2009 триватимуть до 19 вересня.

Нагадаємо, у серпні начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Сергій Кириченко повідомив, що через брак коштів Україна змушена відмовитися від повномасштабних багатонаціональних військових навчань на території країни або поблизу її кордонів.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK