Київська інтелігенція закликає демократичні сили столиці об’єднатися навколо Тимошенко

Київська інтелігенція закликає демократичні сили столиці об’єднатися навколо Тимошенко
makeevka.com

Як повідомляється, у Києві відбулися збори інтелігенції, ініційованігромадським об’єднанням Вільна людина. 400 учасників зборів зібралися ввечері устоличному Будинку вчителя для того, щоб закликати демократичні сили столиціоб’єднатися навколо єдиної кандидатури на президентських виборах 2010 року.

Виступаючи на зборах ректор Національного технічного університету України Київськийполітехнічних інститут Михайло Згуровський відзначив, що "найбільше очікуванняінтелігенції - новий лідер, який консолідує політиків та об’єднає їх навколодержавних справ. Юлія Тимошенко здатна повернути втрачений українцями за цічаси шанс мати розвинену країну".

Народна артистка України Ніна Матвієнко сказала: "Дехто нам, артистам,говорить, що ми маємо бути поза політикою. Якщо так, то як же бути нашим дітям?Ми відповідаємо за їхнє майбутнє і не можемо бути поза державою. Ми повиннібути однодумцями. Ми – за єдиного кандидата, за Юлію Тимошенко".

Директор видавництва Дніпро Володимир Войтович наголосив, що "весь світсміється з наших політиків, і тільки ця тендітна жінка викликає повагу тадовіру. Ми стурбовані тим, що наша держава знаходиться у катастрофічному стані,і покладаємо надії на людину, яка кожного дня доводить, що їй потрібні люди, ане влада".

Член-кореспондент Української академії аграрних наук, доктор економічнихнаук Сергій Кваша переконаний, що "президентські вибори 2010 року – це вибірмайбутнього не лише України, а й майбутнього нашого міста. Тимошенко,спираючись на колосальну силу волі, управлінський досвід, знання економіста,захистила країну від найжахливіших наслідків світової економічної кризи".

Інтелектуали прийняли звернення, в якому, зокрема, зазначається: "Ми,кияни, на власному досвіді перевірили відповідність між обіцяним та втіленимпредставниками влади. Тепер кожен з нас має власну політичну свідомість,культуру, погляди та мотиви для здійснення свого електорального вибору. Самевід результатів президентських виборів та стратегії внутрішньої політики,соціально-економічних програм і проектів залежатиме рівень суспільного життя".

Закликаючи підтримати на президентських виборах нині діючого прем’єр-міністра,столична еліта відзначає: "Своєю щоденною працею Тимошенко доводить, що єсправжнім стратегом, принциповим керівником, здатним навести лад у державі,єдиним лідером, що відстоює інтереси країни як на Заході, так і на Сході, гіднопредставляє її на міжнародній арені та використовує владу задля добробутуукраїнської нації".

Під цим зверненням поставили свої підписи майже усі учасники зборів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK