МЗС України не бачить підстав для визнання Косова, Абхазії і Південної Осетії

МЗС України не бачить підстав для визнання Косова, Абхазії і Південної Осетії
podrobnosti.ua

"Позиція абсолютно чітка і виразна. Україна не визнала незалежності Косово і вважає, що на сьогоднішній день для такого визнання немає підстав", - заявив Порошенко в інтерв'ю газеті.

Видання зазначило, що кандидат у президенти Віктор Янукович заявляв про необхідність визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії і поцікавилося у Порошенка, чи можливо це.

"Не думаю, що дана проблема є у нас на порядку денному. І не допускаю можливості визнання Південної Осетії й Абхазії, тому що це порушує базові принципи міжнародного права", - заявив Порошенко.

Він також додав, що йому невідомо, щоб хтось із кандидатів, зокрема, Янукович, говорив про це питання як про вирішене.

***

Республіка Косово - згідно з конституцією Сербії, входить до складу цієї держави як Автономний край Косово і Метохія. На підставі резолюції 1244 Ради Безпеки ООН перебувають під міжнародним управлінням.

У 2008 році влада Косова проголосила незалежність, яка до теперішнього часу визнана 66 країнами. Влада Республіки Косово фактично не контролює її північну частину, населену сербами.

Абхазія - згідно з конституцією Грузії, є автономною республікою в складі цієї держави; з 1992 року - фактично самостійна. Державна самостійність Абхазії з 2008 року визнана чотирма державами-членами ООН - Росією, Нікарагуа, Венесуелою і Науру.

Південна Осетія - згідно із конституцією Грузії, входить до складу декількох районів Грузії. У 1991 році отримала фактичну незалежність, яка з 2008 року визнається чотирма державами-членами ООН: Росією, Нікарагуа, Венесуелою і Науру.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Украина


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK