Янукович пообіцяв незабаром почати роботу над програмою розвитку України до 2020 року

Янукович пообіцяв незабаром почати роботу над програмою розвитку України до 2020 року
АР

Про це Янукович заявив під час першого засідання Ради регіонів, яке відбулося в Адміністрації Президента 11 травня. Він зазначив, що очолювана ним вертикаль влади вже в червні запропонує перші конкретні реформи, які необхідно провести в країні.

"Коли вони (реформи) почнуть працювати і давати результати - життя покаже", - зазначив глава держави, додавши, що ефективній реалізації реформ заважають наслідки світової економічної кризи.

Водночас, він зауважив, що "новації, модернізації в країни повинні відбуватися постійно". "Суспільство очікує, що все сьогодні стане набагато краще, ніж було вчора. Безперечно, якби ми знали, як це можна зробити, ми б це зробили. Але рецепту такого немає", - сказав Янукович.

Разом з тим Президент взазначив, що за рахунок організації ефективної системи влади та ефективного використання наявних ресурсів необхідно поступово переходити від антикризових заходів до політики перспективного зростання. "Вже в другому півріччі почнемо працювати над стратегічною програмою розвитку України до 2020 року", - поінформував Президент.

Також під час першого засідання Ради регіонів Віктор Янукович заявив про доцільність внесення змін до Конституції, які передбачають створення в обласних і районних радах виконавчих органів. "Необхідно поставити крапку в питанні про двовладдя на місцях", - зазначив глава держави.

Він висловив думку, що в рамках проведення реформи місцевого самоврядування стало актуальним питання внесення змін до Конституції з метою розмежування повноважень місцевих державних органів та органів самоврядування. "Обласні, районні ради повинні отримати право формувати власні виконавчі органи. Поява таких органів поставить крапку в питанні двовладдя на місцях", - запевнив Янукович.

Водночас він зазначив, що "великі права означають велику відповідальність" і попросив уряд і губернаторів звернути увагу на "докорінне поліпшення виконавчої дисципліни керівників усіх рівнів". "Хочу наголосити, що особисто буду тримати ситуацію в регіонах під контролем", - сказав Президент.

Разом з тим, Віктор Янукович сказав, що вибори до місцевих органів влади не повинні проводитися за пропорційною системою і закритими партійними списками. Він зазначив, що очікує до 1 серпня пропозицій щодо зміни виборчого законодавства. "Система виборів за закритими партійними списками не виправдала себе на місцевому рівні. Депутати місцевої ради - це представник своєї територіальної громади, а не солдатів будь-якої політичної партії", - заявив глава держави.

У зв'язку з цим він відзначив необхідність розробки і прийняття нового законодавства про місцеві вибори. "Але це не повинно вирішуватися виключно центром. Нам важливо почути думку регіональних територіальних громад", - сказав Янукович. Звертаючись до присутніх на нараді керівників місцевих органів влади, Президент заявив, що очікує від них не пізніше 1 серпня пропозицій по системі організації та проведення місцевих виборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Віктор Янукович доручив прем'єр-міністрові Миколі Азарову і голові Ради міністрів АРК Василю Джарти розробити низку заходів для розвитку Криму.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK