Кількість українських військових спостерігачів у Конго буде збільшено

Кількість українських військових спостерігачів у Конго буде збільшено
Фото Міністерство оборони України

Як повідомили в Міністерстві оборони України, з 1 липня Місія ООН у Конго, у складі якої працюють дев'ять українських військових спостерігачів, змінює свою назву. Таке рішення було прийнято Радою Безпеки ООН під час розгляду питання про продовження мандата Місії в цій країні.

Створена в 1999 році Місія ООН у Демократичній Республіці Конго з 1 липня носитиме назву - Місія ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго (МООНСК).

Крім того, прийняття нового мандату передбачає скорочення кількості військового персоналу місії з 22 до 20 тисяч військовослужбовців. На виконання резолюції Ради Безпеки ООН 16 червня країну залишили перші представники "блакитних шоломів" - військовослужбовці сенегальського миротворчого контингенту.

У той же час загальне скорочення військового персоналу не відбилося на кількості військових спостерігачів, у тому числі і українських. Новим мандатом Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго збережено чисельність цієї категорії учасників операції на рівні до 760 людей.

На початку липня цього року до дев'яти українських військових спостерігачів у Конго приєднаються ще 4 військовослужбовці.

Участь Збройних сил України в Місії ООН в Демократичній Республіці Конго розпочато в 2000 році. З тих пір понад 125 українських офіцерів виконували завдання у складі цієї Місії ООН.

На сьогоднішній день 64 українські військовослужбовці працюють серед миротворчого персоналу місій у Судані, Конго, Іраку, Придністров'ї, Ліберії, Косові та Афганістані.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK