Янукович доручив побудувати вертолітний майданчик у Каневі: Будемо стояти перед Кобзарем і думати

Янукович доручив побудувати вертолітний майданчик у Каневі: Будемо стояти перед Кобзарем і думати
president.gov.ua

Про це Януковичсказав на засіданні Громадської гуманітарного ради, яке відбулося сьогодні вКиєві. 

Окрім будівництвавертолітного майданчика глава держави наголосив на необхідності реконструкціїна території музею Тараса Шевченка сучасного готелю і річкового вокзалу наДніпрі.

"Потрібновсе відпрацювати, щоб люди не проїжджали повз Канева", - зазначив Януковичі доручив міністрові культури і туризму відпрацювати туристичний маршрут,головним пунктом якого має стати Шевченківський національний заповідник.

"Ми зробимотам перлину світового рівня", - висловив упевненість Янукович.

Президент такожвиступив з ініціативою проводити на території реконструйованого Шевченківськогонаціонального заповідника деякі виїзні засідання Громадської гуманітарногоради.

"Кожногоразу, коли ми будемо там засідати, ми будемо стояти перед Кобзарем і думати, читим шляхом ми йдемо", - зауважив Янукович і доручив заступнику глави своєїАдміністрації, секретарю Громадської ради гуманітарного Ганні Германпідготувати пропозиції з тематики наступного засідання на території реконструйованогомузею.

Глава державиконстатував, що на сьогоднішній день Шевченківський музей у Каневі потребуєоновлення та розвитку експозиції, зокрема йдеться про твори самого ТарасаШевченка та експонатах, пов'язаних з ним.

На думкуПрезидента, такі експонати необхідно шукати як на території України, так і закордоном. "І це завдання буде стояти перед дипломатами і передПрезидентом, і перед іншими, хто буде їздити по країнах, де зібрані українськінаціональні реліквії", - Янукович відзначив.

Як повідомлялося,23 серпня Янукович відкрив першу чергу відреставрованого музею Тараса Шевченкана Чернечій горі в Каневі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK