В аеропорту Жуляни почали будувати міжнародний термінал

В аеропорту Жуляни почали будувати міжнародний термінал
Фото Корреспондента

Будівництвотерміналу ведеться в рамках підготовкиУкраїни до фінальної частини чемпіонатуЄвропи з футболу 2012 року.

Терміналзводиться на місці знесеного недобудованогов 1990-ті роки.

Висота будівлі складетри поверхи, загальна площа терміналу- 14 270 кв. м, пропускна здатність - 320пасажирів за годину. Вартість будівництвастановить 360 млн гривень.

За данимигенерального директора аеропорту Київ(Жуляни) Дениса Костржевського, заразаеропорт обслуговує близько 40 рейсівна день, приблизно 20 тисяч пасажирів намісяць, що практично дорівнює пропускнійздатності терміналу.

"Злітно-посадковасмуга дозволяє обслуговувати на порядокбільшу кількість рейсів, але терміналне справляється і ми змушені обмежуватиприхід нових перевізників. Все змінитьсяз будівництвом нового терміналу тареконструкцією того, що існує", - цитуєпрес-служба Костржевського.

Засічень-травень аеропорт обслужив 1492рейси, в тому числі 284 регулярних, прийняві відправив 31,2 тис. пасажирів.

Якповідомлялося, комунальне підприємствоМіжнародний аеропорт Київ розраховуєзавершити будівництво нового пасажирськоготерміналу до 2012 року.

Нагадаємо, 8липня минулого року Київрада зарезультатами проведеного конкурсупередала майновий комплекс аеропортуКиїв в оренду на 49 років компаніїМайстер-Авіа. Голосування відбувалосяв прискореному режимі й без попередньогообговорення. Між тим, на своєму засіданніу травні, Київрада відмовилася передаватитовариству з обмеженою відповідальністюМайстер-Авіа земельні ділянки на вулиціМедовій (аеропорт Київ Жуляни) длябудівництва та експлуатації комплексубудинків і споруд міжнародного аеропорту.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK