Опозиція пропонує звільнити Литвина

Опозиція пропонує звільнити Литвина
Дмитро Ніконоров/Корреспондент

"Сьогоднівідбулося засідання Комітету опору диктатурі і ми прийняли рішення вимагатинегайної відставки Литвина. Депутати-члени Комітету підготують відповіднийпроект постанови, оскільки Ливтин у п'ятницю грубо порушиввнутрішньопарламентські процедури та законодавство України, дозволивпроштовхнути в порушення закону законопроект 9127", - сказав він.

Гриценкозазначив, що законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень усвоїх перехідних додатках містить зміни до 16 законів України, "якістосуються мільйонів людей".

"Передбачаєтьсяліквідувати ті соціальні стандарти і пільги, які передбачені для найрізноманітнішихкатегорій населення: шахтарів, медиків вчителів, військових, чорнобильців усіхкатегорій, учасників, ветеранів війни, бойових дій, дітей війни і такдалі", - поінформував він.

 Депутат підкреслив, що відповідно до законупро комітети Верховної Ради даний законопроект мав бути розглянутийпарламентськими комітетами, які відповідають за соціальну політику, питанняветеранів війни та інвалідів, національну безпеку і оборону, охорону здоров'я.

"Цього небуло зроблено, Литвин у п'ятницю вранці розписав його (законопроект, - ред.) Накомітет Ківалова (Комітет з питань правосуддя під головуванням народногодепутата фракції Партії регіонів Сергія Ківалова, ред.), який, якстверджується, розглянув і рекомендував прийняти його в цілому, хоча я знаючленів комітету, яких навіть не сповістили про його засідання", - сказавГриценко.

За його словами,Литвин знав, що він порушує закон.

"Тим не меншевін вніс це питання на порядок денний, поставив його на голосування і даліМартинюк (заступник голови Верховної Ради України Адам Мартинюк, - ред.) провівйого в першому читанні. За це треба відповідати", - додав Гриценко.

Крім того, якповідомило ZN.UA, сьогодні Комітет опору диктатурі зажадав від влади негайнозвільнити з-під арешту екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, екс-головуМВС Юрія Луценка та колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка напідписку про невиїзд через їхній незадовільний стан здоров'я.

Члени комітетузазначають, що подальше перебування в СІЗО Луценка, Тимошенко та Іващенка несезагрозу не лише здоров'ю, а й життю цих людей.

У комітеті такожпідкреслюють, що у зв'язку із закінченням розслідування немає ніяких законнихпідстав для утримування під вартою колишніх високопоставлених чиновників.

Комітет опорудиктатурі також прийняв рішення звернутися до Ради Європи та міжнароднихправозахисних організацій із пропозицією провести незалежну оцінку стануздоров'я ув'язнених із метою не допустити можливого трагічного результату.

Нагадаємо, що сьогоднів Апараті Верховної Ради відмовилися зареєструвати законопроект про амністіюТимошенко та Луценка.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK