Екс-прем'єр Бельгії: Якби я жив в Україні, то, схоже, був би вже у в'язниці

Екс-прем'єр Бельгії: Якби я жив в Україні, то, схоже, був би вже у в'язниці
tymoshenko.ua

За словами самого Мартенса, він зустрічався з Януковичем вперше з часуобрання того президентом.

"Під час бесіди Ваш Президент був дуже ввічливим, спокійним і уважним ...кілька разів мені навіть доводилося просити його повернутися до основної теминашої розмови ...", - заявив Мартенс під час зустрічі, організованої фондомКонрада Аденауера.

"Я сказав йому: не можна судити прем'єрів і президентів, не можнавирішувати їх долі в судах, їх долі вирішуються на виборах. Я був прем'єромБельгії 12 років, мене обирали на цю посаду і, врешті-решт, якось не обрали.Так, не обрали. Так, це було важко. Але я прийняв цю поразку. А якщо на тлітого, що у вас тут відбувається, якщо за вашими мірками, то я б вже теж був ув'язниці", - сказав Мартенс. - І наголосив: "Ще раз: те, щовідбувається сьогодні в Україні, - це неправильно", - заявив він.

На думку Мартенса, одна з головних причин суду над Тимошенко - прагненнявідвернути її від участі в майбутніх виборах", - про це він також сказавПрезиденту Віктору Януковичу, зустріч з яким тривала близько години.

"Він сказав, що поважає мою позицію, але що у нього є закон. Ну, на Васлежить відповідальність, Ви - Президент, Ви повинні знайти рішення", -сказав він Януковичу.

Спілкуючись з присутніми у залі він висловив сподівання, що його аргументивплинуть на позицію Януковича, а також аргументи тих, хто надалі будеобговорювати з ним цю тему - "з ним ще багато хто буде зустрічатися".

Мартенс також вважає, що підписання договору про асоціацію України з Євросоюзомі створення з ним зони вільної торгівлі безпосередньо залежать від того, якбудуть розвиватися політичні події в Києві найближчим часом.

Зокрема, за його словами, євроінтеграція України залежить від того, яквирішиться питання з політичними переслідуваннями опозиції і чим завершитьсясуд над екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Говорячи про угоду про асоціацію, ми дивимося на те, що відбуватиметься вКиєві найближчим часом. Відверто кажучи, я тому і приїхав сюди саме зараз.Вірю, що слово голосніше за мовчання", - сказав президент ЄНП.

Учора повідомлялося про те, що суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєввідмовив президенту Європейської народної партії Вільфреду Мартенсу вможливості відвідати в слідчому ізоляторі лідера ВО Батьківщина,екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

***

Європейська народна партія є найбільшим і найвпливовішим об'єднанням партій вЄС, яке сьогодні налічує 74 партії з 39 країн. УЄНП входять 13 комісарів Євросоюзу і 17 глав держав і урядів ЄС, зокрема,Ангела Меркель, Ніколя Саркозі і Дональд Туск. Партнером ЄНП в Україні єВО Батьківщина.

За матеріалами: Lb.ua

                           




Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK