Депортація Храмова з України нагадала посольству РФ "не найкращі практики радянського режиму"

Депортація Храмова з України нагадала посольству РФ "не найкращі практики радянського режиму"
Фото Наталії Кравчук/Корреспондент

"У липні цього рокуПосольство стримано прокоментувало затримання і депортацію колишньогопрезидента Автономної Республіки Крим Юрія Мєшкова, висловивши, однак, серйознісумніви в правовій зрозумілості питання. Ми припускали тоді, що Юрій Мєшков,згідно з відповідним законодавством України, апріорі був її громадянином з 24серпня 1991року, а влада країни, отже, депортувала власного громадянина, що, на жаль,нагадує далеко не кращі практики радянського режиму", - заявили впосольстві.

Удиппредставництві зазначили, що "свої сумніви" два місяці тому мивиклали в листі до МЗС України, вважаючи, що в абсолютній юридичній зрозумілостіпроблеми зацікавлені обидві сторони.

"Узв'язку з тим, що відповіді на цей лист Посольство, на жаль, не отримало, авчора була зроблена ще одна спроба депортації лідера козацької організації СобольВіталія Храмова, ми прийняли рішення зробити наші роздуми на цю темупублічними, розмістивши згаданий вище лист на сайті Посольства".

Нагадаємо,14 вересня СБУ повідомила про вислання з України лідера кримської козачоїгромади Соболь бізнесмена Віталія Храмова.

Якповідомлялося, ще влітку Центральний районний суд Сімферополя розглядав справуВіталія Храмова. Йогозвинувачують в розпалюванні міжнаціональної і релігійної ворожнечі (п. 1 ст.161 КК).

Заінформацією деяких ЗМІ, російська сторона спочатку відмовлялася прийматиХрамова через відсутність у нього російського паспорта.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK