Харківських міліціонерів підозрюють у збуті 23 одиниць зброї

Харківських міліціонерів підозрюють у збуті 23 одиниць зброї
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net

Про це на прес-конференціїповідомив начальник департаменту внутрішньої безпеки МВС Олександр Мечетний.

"Наразічотирьох співробітників затримала прокуратура області, і вони перебувають вмісцях позбавлення волі", - сказав він.

Зайого словами, серед затриманих - технік з озброєння, який безпосередньо виносивцю зброю, ще один співробітник цього сектора, начальник Комінтернівськогорайвідділу міліції Харкова та цивільна особа, яку використовували як водія.

"Технікз озброєння, скориставшись тим, що начальник райвідділу наклав резолюцію напевний документ, на який не мав права накладати її, виніс з чергової частинирайвідділу 23 одиниці табельної зброї", - сказав він.

Зокрема,йдеться про 1 ракетницю, 1 автомат Калашникова та 21 пістолет.

Мечетнийдодав, що цю зброю технік протягом серпня-вересня реалізував своїм колегам -співробітникам міліції.

"Вінпродавав її по 300-400 гривень", - заявив він.

Прицьому він повідомив, що зараз всіх співробітників міліції (11 осіб), якікупували цю зброю, звільнено з органів внутрішніх справ, а всю зброю знайдено,і вона перебуває в черговій частині Комінтернівського райвідділу міліції.

16вересня центр зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Харківській області повідомивпро затримання 15 вересня двох співробітників міліції за підозрою в спробізбуту 5 пістолетів.

Прицьому в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області наголошувалося,що слідчий відділ облпрокуратури 15 вересня порушив кримінальну справу стосовнодвох працівників одного з районних відділів міліції Харкова за ч.2 ст.262(викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибуховихречовинчи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства абозловживання службовим становищем) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зізброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Заданими відомства, 15 вересня 25-річний старший сержант міліції, діючи умисно,зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно реалізував 2 пістолети20-річному дільничному інспектору міліції цього ж райвідділу, після чого йогозатримали міліціонери.

Вінзізнався у скоєнні злочину і повідомив, що до його здійснення причетний24-річний працівник міліції цього райвідділу, який був спільником.

Якповідомлялося, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов усунув від виконанняобов'язків начальника міського управління міліції Харкова ГУ МВС в Харківськійобласті Миколу Фоменка у зв'язку із затриманням міліцією своїх співробітниківза підозрою у спробі збуту пістолетів.

Крімтого, міністр усунув начальника Комінтернівського райвідділу міліції ХарковаЮрія Юрченка та низку інших високопоставлених міліціонерів області.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK