Литвин vs Кабмін: Спікер звинуватив уряд у порушенні законодавства

Литвин vs Кабмін: Спікер звинуватив уряд у порушенні законодавства
Reuters

Литвин наголосив, що на розгляд парламентом урядових законопроектівприходять заступники міністрів, а на засіданнях комітетів присутні у кращомувипадку керівники департаментів.

Він також зазначив, що календарний план роботи парламенту приймаєтьсязаздалегідь, і члени уряду мають можливість з ним ознайомитися. "Я вважаю,що сьогодні у нас немає підстав проводити годину запитань до уряду", -заявив спікер, пославшись на те, що представники Кабміну ігнорують візити допарламенту.

Він також повідомив, що наступного пленарного тижня не буде ставитися нарозгляд у Верховній Раді жоден законопроект, підготовлений урядом.

Спікер парламенту зауважив, що Верховна Рада знову почне розглядатизаконопроекти, підготовлені Кабінетом міністрів, коли уряд почне дотримуватисязаконодавства. "Це не примха, це закон", - додав Литвин.

У п'ятницю парламент планував провести Годину питань до уряду, щоб розглянутизабезпечення прав соціально вразливих верств населення. На засідання парламентузапросили віце-прем'єра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка. Однаквін відбув до США.

Згідно з регламентом Верховної Ради, під час Години запитань до уряду маютьбути присутні члени Кабінету міністрів на чолі з прем'єр-міністром МиколоюАзаровим. Однак у п'ятницю в залу засідань неприйшли багато членів Кабміну, в тому числі Азаров і Тігіпко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK