МВС: В Умані очікують понад 30 тисяч хасидів

МВС: В Умані очікують понад 30 тисяч хасидів
Reuters

Проце повідомило джерело в міській міліції.

Зайого словами, 23 вересня до Умані прибули міліціонери з усієї Черкаськоїобласті. У цей день у хасидів почався шабат (триває з вечора п’ятниці до вечорасуботи) і вони майже не виходили на вулиці. Після закінчення шабату 24 вересняввечері буде введено пропускний режим.

Умісці проведення паломництва діють 6 видів перепусток: для місцевих жителів,таксистів і гостей. Безпосередньо біля місця поклоніння – могили цадика РабіНахмана – будуть перебувати 36 бійців спецпідрозділу Беркут. Допомагатиукраїнським правоохоронцям мають 6 ізраїльських поліцейських, які прибудутьразом з паломниками.

Заданими уманських правоохоронців, з 24 вересня по 5 жовтня для забезпеченнябезпеки дорожнього руху в місті буде обмежено рух по вулицях Визволителів,Шкільній, Садовій, Челюскінців, Пушкіна, Бєлінського, Тургенєва, СофіїПеровської, Кулика, провулках Островського, Бєлінського і Толстого. Рух будеобмежено для всіх транспортних засобів, крім автобусів з паломниками,спецтранспорту, який буде обслуговувати територію, і водіїв, які живуть в межахтериторії, що охороняється.

Ужев суботу вночі в Умань почнуть масово з’їжджатися хасиди з 25 країн світу.Через скасування візового режиму між Україною та Ізраїлем очікують приїздбільше 30 тис паломників – рекордна кількість за всю історію паломництва вУмані. 28-29 вересня хасиди з усього світу зустрінуть іудейський новий рік намогилі пророка Рабі Нахмана.

Якповідомлялося, цієї осені Україна вже депортувала з Умані 8 громадян Ізраїлю занезначні правопорушення та порушення візового режиму, проте напередоднісвяткування Нового року жодних серйозних правопорушень за участю хасидівзафіксовано не було. У той же час, міліція пообіцяла докласти всіх зусиль длязабезпечення правопорядку в Умані під час святкування Нового року хасидами танедопущення будь-яких інцидентів.

Якповідомлялося, торік Умань відвідали 24 тисяч осіб з 23 країн світу, великачастина яких – громадяни Ізраїлю.

Цьогороку 29-30 вересня на могилі цадика Нахмана в Умані Черкаської областівідбудуться щорічні культові відправлення, приурочені до святкування Рош-а-Шана(Нового року за іудейським календарем).


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK