Севастополь передасть на баланс Франції цвинтар часів Кримської війни

Севастополь передасть на баланс Франції цвинтар часів Кримської війни
gostyam.sebastopol.ua

Як повідомили у відділі у справах преси та інформаціїСевастопольської міської державної адміністрації, зокрема, можливість концесіїфранцузького кладовища часів Кримської війни 1854-1856 років обговорили під час зустрічі в Севастополізаступник голови Севастопольської МДА Володимир Арабаджи та Надзвичайний іПовноважний Посол Франції в Україні Жак Фор .

Як зазначив посол, "французьке кладовище перебуває в непоганому стані, але вонопотребує постійного догляду та збереження. У зв'язку з цим французька сторонапропонує взяти на себе всі витрати зутримання та збереження кладовища, якщо місто Севастопольпогодиться нам його передати".

У повідомленні підкреслюється, що сторони досягли"повного взаєморозуміння з даного питання".

***

Після закінчення Кримської війни 1854-1856 років натериторії Севастополя виявилося кілька французьких кладовищ, від Камишовоїбухти до Байдарської долини.З часом французький уряд наполіг на похованні своїх генералів, офіцерів ірядових у збірному некрополі, недалеко від колишньої головної квартири французької армії. У1863 році французи влаштували військовий некрополь, площею близько одногогектара.

За різними джерелами, в період Кримської війни втратифранцузів склали від 45 тис. 874 людей до 95 тис. 615 осіб.

У 1982 році некрополь був зруйнований. Восени 2004 рокуфранцузька делегація брала участь у відкритті французького меморіальногокомплексу, побудованого на кошти Французької Республіки. Меморіал розташованиц на територіїколишнього французького військового некрополя, на 5-му кілометрі Балаклавськогошосе.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK