Посол Німеччини закликав владу України серйозно поставитися до стурбованості ЄС

Посол Німеччини закликав владу України серйозно поставитися до стурбованості ЄС
glavred.info

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Україна молода.

"Явважаю, що українській владі не варто недооцінювати глибоку стурбованість вЄвропейському Союзі процесами в Україні. Водночас, я впевнений, що меседжі, якінадсилали європейські політики, були сприйняті правильно", - сказав посол.

Вінтакож зазначив, що з точки зору процесу переговорів, шанси парафувати угоду проасоціацію та зону вільної торгівлі України з ЄС непогані, проте стурбованістьщодо забезпечення стандартів правової держави може створити проблеми як наетапі підписання зазначених угод, так і при їх ратифікації.

Посолпереконаний, що від Президента Віктора Януковича залежить, чи будуть розвіянісумніви щодо демократичного розвитку України.

Ганс-ЮргенГаймзет також повідомив, що не бачить прогресу в боротьбі з корупцією вУкраїні.

"Уплані корупції реального поліпшення не відчувається. Більше того, лунаютьголоси, які стверджують протилежне", - заявив посол.

Українські політики і представники бізнесу досі вважають найкращим варіантом для країни той, при якому вони будуть вирішувати всі питання між собою

Гаймзеттакож висловив жаль у зв'язку з тим, що незмінно високою залишається непрозорістьекономічної діяльності, малозрозумілі приватизаційні процеси.

"Усеце створює враження, що українські політики та представники бізнесу досівважають найкращим варіантом для країни той, при якому вони будуть вирішувативсі питання між собою", - зазначив він.

Прицьому посол наголосив, що досвід показує, що при такому розвитку подійекономіці буде не вистачати ринкової динаміки.

Гаймзеттакож висловив думку, що це перешкодить реалізації планів про входження Українив 20-ку найбільших світових економік.

Прицьому він зазначив, що позитивним є початок здійснення структурних реформ,таких як пенсійна, зусилля, спрямовані на вирішення старих проблем, таких якповернення податку на додану вартість.

Якповідомлялося, в травні Європейський Союз відзначив відсутність прогресу вборотьбі з корупцією в Україні у 2010 році.

Ранішепосол Великобританії в Україні Лі Тернер заявив, що позбавлення Юлії Тимошенкоможливості брати участь у парламентських виборах може поставити під загрозупроцес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, підписання якоїочікується до кінця цього року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK