Адвокат Тимошенко вимагає закрити справу у зв'язку з невідповідністю цивільного позову суті обвинувачення

Адвокат Тимошенко вимагає закрити справу у зв'язку з невідповідністю цивільного позову суті обвинувачення
Корреспондент.net
Про це Сухов заявив підчас обміну репліками в рамках дебатів на судовому засіданні з розглядукримінальної справи.

"Цюсправа потрібно закрити, тому що, якщо цивільний позивач зараз чітко зазначив,що вони не отримали реальних збитків, хоча в обвинуваченні йдеться про упущенувигоду ... Це різні категорії, і якщо зараз цивільний позивач визнає, що булиотримані реальні збитки , ане упущена вигода, то де звинувачення? ", - запитав Сухов.

ПередСуховим з реплікою виступив представник Нафтогазу Вадим Куницький, якийзазначив, що в результаті підписання урядових директив від 19 січня 2009 рокубули укладені газові угоди з Росією, згідно з якими ціна на газ для Українипідвищилася, а ставка за транзит російського газу залишилася незмінною.

Зайого словами, в результаті було порушено право компанії купити в 2009 році газза незмінною в порівнянні з 2008 роком ціною і для відновлення цього праваНафтогаз повинен був понести додаткові збитки.

Післярепліки Сухова він зазначив, що позиція НАК Нафтогаз України полягає не в тому,що збитки виникли в результаті продажу газу дочірньої компанії Укртрансгаз.

"Яне розумію, як ціна газу для Укртрансгазу на технічні потреби характеризуєвідсутність збитків іншої юридичної особи. Збитки виникають при придбанні газуу ВАТ Газпром за ціною вищою, ніж компанія могла купувати газ", - зазначиввін.

Нагадаємо,Нафтогаз вважає, що досудовим та судовим слідством доведено, що в результатідій Тимошенко під час підписання газових угод з Росією в 2009 році компаніїбуло завдано збитків у сумі близько 1,5 млрд. гривень. Компаніяпросить суд задовольнити свій громадянський позов у ​​повному обсязі і стягнутиз Тимошенко зазначену суму.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK