У Луганській міськраді правозахисник відкусив охоронцю фалангу пальця

У Луганській міськраді правозахисник відкусив охоронцю фалангу пальця
Фото irtafax.com.ua

Під час засідання Пащук попросив у секретаря міськрадиОлександра Філіпського слово для виступу з трибуни.

Усвою чергу Філіпський поставив на голосування можливість виступу Пащука, аледепутати проголосували проти.

ОднакПащука це не зупинило - він самовільно вийшов на трибуну і почав кричати увідключений мікрофон вимоги розглянути резолюцію мітингу, що відбувся 30вересня в Луганську щодо закриття ринку біля стадіону Авангард.

Секретарміськради продовжив сесію, не звертаючи уваги на вигуки з трибуни, протенезабаром депутати зажадали тиші в залі, і тоді Філіпський поставив наголосування питання про те, щоб Пащук залишив залу, бо він заважає роботісесії.

Депутатипідтримали дану пропозицію секретаря, але Пащук обома руками схопився замікрофон і відмовився виходити, вимагаючи виступу.

Черездеякий час до зали увійшов охоронець міськради, він підійшов до Пащука іспробував відтягнути його.

Той,у свою чергу, наніс кілька ударів лобом в обличчя охоронцеві, а потім почавкусати його за руки.

Охоронецьвідповів Пащуку кількома ударами кулаком в обличчя, але, незважаючи на це, томувдалося відкусити охоронцеві частину пальця.

Йоговідвели працівники швидкої медичної допомоги, після чого до зали прийшлиблизько 10 співробітників міліції.

Вонипо черзі намагалися вмовити Пащука піти з трибуни, однак той продовжувавтриматися за мікрофон і при цьому кусати за руки тих правоохоронців, якінамагалися схопити його.

Секретар міськрадиоголосив перерву.

Правоохоронцівзяли на експертизу кров покусаного охоронця, якому Пащук відкусив фалангу пальця.

Післяцього Філіпський продовжив сесію і вкотре попросив Пащука залишити залу, атакож поставив на голосування питання про звернення до правоохоронних органівза фактом хуліганських дій представника громадськості.

Депутати підтрималийого ініціативу.

Післяцього Пащук сказав, що добровільно залишає трибуну, після чого почав ображатидепутатів, називаючи їх буржуями і злодіями.

Потіму супроводі правоохоронців порушник вирушив до міліції для надання свідчень.

Міськрада продовжилазасідання.

Водночас,секретар Луганської міськради Олександр Філіпський назвав поведінку Пащука насесії міськради провокацією, пише видання Остров.

"Цебуло очікувано. Даний громадянин був у мене, і говорив, що хоче виступити насесії. Але час, коли виступати, йому повинні визначити депутати. Коли Пащуквийшов на трибуну, обговорювався порядок денний. У цей момент виступати зтрибуни не має права ніхто,навіть депутати. Незважаючи на це, Пащук продовжив виступати і, думаю, вінвлаштував провокацію", - розповів секретар міськради.

Крімтого, Філіпський пояснив чому депутати проголосували проти виступуправозахисника.

"Депутатимають право голосувати так, як вони вважають за потрібне і нікому про це незвітувати. Вони вирішили слово Пащуку не давати, і я підкорився. Ви знаєте, щов деяких міськрадах існує практика, коли на сесіях присутні ті, кого вирішилибачити депутати, адля решти проводиться трансляція. Ми до такого ще не прийшли..."


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK