Єпископи УГКЦ написали листа Януковичу про закриття україномовних шкіл і справи проти опозиції

Єпископи УГКЦ написали листа Януковичу про закриття україномовних шкіл і справи проти опозиції
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net

Про це повідомив глава УГКЦ Святослав (Шевчук).

"Викликає нашу стурбованість те, що на порозі майбутніх парламентськихвиборів в Україні деякими політиками і політичними угрупованнями зновуставиться розмінною монетою питання української мови. Нас хвилюють такожповідомлення про закриття україномовних шкіл в деяких регіонах нашоїБатьківщини. Ми переконані, що ця вкрай недалекоглядна і безвідповідальнаполітика не сприяє утвердженню української державності", - йдеться у листієпископів Української Греко-Католицької Церкви до Президента.

Цей лист вони написали в Бразилії, під час проведення нинішнього засіданняСиноду Єпископів УГКЦ, зазначив глава церкви.

У листі, за словами предстоятеля УГКЦ, також проаналізовано питання українськоїеміграції. З одного боку, єпископи УГКЦ зазначають, що "українська меншинає дієвим послом української держави і наших національних інтересів в контактахз офіційними особами" тих країн, в яких вони проживають. А з іншого -констатують, що "протягом 20-ти років української незалежності ми сталисвідками масової еміграції з України мільйонів осіб, змушених залишати своюрідну землю, щоб забезпечити виживання своїм дітям і сім'ям". "Чомунаша українська держава мовчки спостерігає, як її залишають висококваліфікованіпрацівники: вчителі, медики та інженери? Невже вони нам не потрібнівдома?" - запитують автори документа.

"Вважаємо, що держава має якнайшвидше створити ефективний виконавчийорган, який здійснюватиме державну політику щодо наших емігрантів і захищатимеїхні права в кожному куточку світу, як у східній, так і західнійдіаспорі", - пишуть єпископи.

Ще одним питанням, висвітленим у листі, є стан правосуддя в Україні."Аналітики усередині країни і за кордоном дедалі частіше звертають увагуна вибіркове застосування закону, що дає їм підстави говорити про політичніпереслідування опонентів", - заявили члени Синоду Єпископів УГКЦ.

Автори звернення до Президента України висловили йому подяку за довгоочікуванузустріч з представниками Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій,яка відбулася 21 квітня цього року, і висловили сподівання, що подібні зустрічістануть регулярними.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK