ДТ: У Мінфіні за дорученням Януковича відбувається безпрецедентна перевірка

ДТ: У Мінфіні за дорученням Януковича відбувається безпрецедентна перевірка
kmu.gov.ua

Зокрема, як стало відомо ZN.UA відвисокопоставленого джерела в Кабінеті міністрів, після понеділкового засіданняКомітету з економічних реформ Янукович попросив главу Мінфіну Федора Ярошенказалишитися, додавши при цьому фразу "Я вже втомився вам робитизауваження".

Засловами джерела, згідно з документом мета міжвідомчої комісії - перевірка станувиконання Міністерством фінансів завдань, визначених актами і дорученнямиПрезидента щодо реалізації державної бюджетної, фінансової і митної політики.

Наданий момент близько 70 представників від Держфінінспекції (колишнє ГоловКРУ),Мінекономіки, Державної податкової служби (ДПС), Рахункової палати,Держказначейства, Міністерства юстиції, Інституту стратегічних досліджень,Контрольно-ревізійного управління Адміністрації Президента займаютьсякомплексною перевіркою діяльності Мінфіну.

Такожу перевірці беруть участь співробітники СБУ, які з'ясовують адекватністьреагування керівництва Мінфіну на сигнали нецільового використання бюджетнихкоштів та інших зловживань. Такожперевіряється використання коштів Резервного фонду бюджету.

Прицьому Держфінінспекція, за словами джерела, вперше отримала доступ уМіністерстві фінансів до документів, пов'язаних з рефінансуванням і рекапіталізацієюбанків, а також розміщенням облігацій. Примітно,що ніколи раніше Мінфін, під прикриттям держтаємниці, ці документи КРУ непередавав.

Планується,що дана перевірка триватиме до 19 жовтня.

Післяотримання цієї інформації ZN.UA звернулося до голови Контрольно-ревізійногоуправління Адміністрації Президента Анатолія Балюка. Зайого словами, перевірка є "плановою", оскільки проводиться згідно зуказом Президента, який був підписаний ще в серпні.

Крімтого, згідно з указом глави держави, крім Мінфіну в нинішньому році передбаченіперевірки Державної митної служби (почнеться 7 жовтня), Держадміністраціїрічкового і морського транспорту, Запорізької, Житомирської, Луганської таДніпропетровської областей, а також деяких інших відомств.

Зазначимо,що, з одного боку, про невдоволення Януковича діяльністю Міністерства фінансіві, зокрема, його глави Федора Ярошенка, відомо давно. Зіншого боку, - подібні перевірки вже відбувалися у Запорізькій і Житомирськійобластях, а також у Міністерстві оборони України, однак до жодних значущимкадрових рішень або змін політики, що проводиться цими органами влади, це непривело. Тимне менше, саме для Міністерства фінансів подібна комплексна перевірка єбезпрецедентною.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK