Юрист: Вирок Тимошенко у газовій справі може відмінити касаційний суд

Юрист: Вирок Тимошенко у газовій справі може відмінити  касаційний суд
АР

"Можливо, щокасаційний суд відмінить обидва рішення - і по першій інстанції, і апеляційне,і призначить новий судовий розгляд. Суддя Вищого спеціалізованого суду меншзалежний від влади, ніж судді нижчих судів", - сказала Теличенко.

Вона пояснила, щовідміна рішень касацією можлива через наявність істотних порушень при розглядісправи судом першої інстанції.

Юрист такожзазначила, що суддя Родіон Кірєєв, який головує у газовій справі, підтримаєпозицію державного звинувачення, що вимагає для Тимошенко сім років позбавленняволі.

"ПоведінкаКірєєва під час судових дебатів свідчить про те, що, найімовірніше, він насправдіпідтримає позицію звинувачення, не дивлячись на те, що позиція державногозвинувачення нелогічна: величезний збиток, а термін - мінімальний завідсутності пом’якшувальних обставин. Нелогічно", - сказала Теличенко.

Вона такожпідкреслила, що той факт, що прокурори попросили мінімальне покарання, свідчить"про їхню невпевненість і у законності арешту, і у тому, що сама підсудна справдівинна у збитках" (заподіяних НАК Нафтогаз України" в результатігазової угоди, - ред.).

"Або щозбитки мали місце. Не повинно бути при мільйонних збитках мінімальногопокарання", - зазначила адвокат.

Відповідаючи на запитанняпро те, якими можуть бути наслідки засудження Тимошенко, адвокат передбачила,що вони можуть виразитися не лише у вигляді масових акцій на вулицях, але і у"зростанні самосуду і криміналізації суспільства, оскільки суд остаточновтрачає довіру до себе".

Нагадаємо,сьогодні міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Національнаакціонерна компанія Нафтогаз України не має наміру відкликати цивільний позовпроти Тимошенко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK