У Маріуполі завершено ремонт єдиного в країні криголама

У Маріупольському морському торговельному порту закінчуються останні приготування до льодової кампанії, завершено ремонт криголама Капітан Білоусов.
У Маріуполі завершено ремонт єдиного в країні криголама
0629.com.ua

"Капітан Білоусов, якому цього року виповнилося 58 років, вже перебуваєв бойовій готовності, зараз закінчуємо оснащення навігаційним приладдям,картами, поповнюємо запаси провізії, прісної води, комплектуємо штат", -розповів 0629 капітан порту Сергій Перепечаєв.

У льодову навігацію криголам буде обслуговувати команда у складі 40 осію. Засловами капітана порту, після кожної льодової кампанії проводиться ремонтсудна. Цього року ремонтували його докову частину.

Капітан Білоусов є єдиним криголамом в країні, при цьому для безперебійноїроботи порту потрібно, як мінімум, три таких судна.

"Якщо зима буде суворою, то роботи криголаму буде багато, крім того,Капітан Білоусов може бути задіяний для проведення суден у Бердянський порт.Звичайно, для такого міста, як Маріуполь, одного криголама мало, ще б кількатаких суден, і робота порту, навіть в сувору зиму, не ускладнювалася б", -зауважив капітан порту.

Видання 0629 зазначає, що середня вартість сучасного криголама сьогодніоцінюється в 60 мільйонів євро.

***

Капітан Білоусов - дизель-електричний криголам балтійського типу потужністю в 10500кінських сил. Побудований у 1953 році на верфі Wärtsilä в Гельсінкі назамовлення СРСР. Названий на честь мореплавця Михайла Білоусова.

Криголам вийшов на траси Північного морського шляху в 1955 році. У 1957 році вскладних льодових умовах отримав пошкодження гвинтів і став на зимівлю в льодаху районі Тіксі. Гвинти були змінені на плаву за час зимівлі.

До 2004 року криголам належав Азовському морському пароплавству. У 2009 році зарахунок Маріупольського торгового порту була здійснена реновація криголама, вході якої були встановлені шість нових дизель-генераторів.

У 2004 році Національний банк України випустивпам'ятну монету Криголам Капітан Білоусов номіналом п'ять гривень кількістю 30тисяч штук.

За матеріалами 0629




Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK