Суд завершив слідство у справі Оксани Макар

У Центральному районному суді Миколаєва завершилося слідство у справі Оксани Макар. Судові дебати почнуться 30 жовтня.
Суд завершив слідство у справі Оксани Макар
news.pn

Сьогодні у Центральному районному суді Миколаєва, в ході чергового засідання у справі Макар, колегія суддів на чолі з суддею Оленою Селивановою відхилила низку клопотань з боку адвокатів підсудних.

Так, суд відмовив у проведенні комплексної експертизи, на якій наполягала адвокат підсудного Євгена Краснощока, - Лариса Завадська, оскільки в ході розслідування справи було проведено близько 30 різних експертиз. Також були опитані експерти, які дали відповіді на усі поставлені їм запитання.

Суд також відмовив підсудному Краснощоку, який напередодні передав суду заяву з проханням порушити кримінальну справу за фактом його побиття у слідчому ізоляторі.

"У цій справі була проведена перевірка обласною прокуратурою і винесена постанова про відмову у порушенні кримінальної справи, - пояснив журналістам після закінчення засідання Віктор Василюк - адвокат матері Оксани Макар Тетяни Суровицької. - Факти, про які говорив Краснощок, не знайшли свого підтвердження. Але Краснощок має право оскаржити цю постанову, що він і зробив. У суді йому ще раз пояснили, що він може оскаржити постанову, але не просити суд порушити кримінальну справу. Суд не має для цього ні повноважень, ні підстав".

Адвокат підсудного Артема Погосяна зачитав клопотання з проханням провести очні ставки між співробітниками патрульно-постової служби, які знайшли Макар на будівництві, і працівниками слідчої групи, аби з’ясувати, чи повідомили міліціонери слідчим про те, що Оксана говорила, що її зґвалтували троє молодих людей.

Виходячи з того, що постові міліціонери могли сказати про цей факт слідчим, а могли і не говорити, суддя розсудила, що жодних суперечностей тут немає, і відмовила у задоволенні клопотання.

Василюк зазначив, що намагаючись з’ясувати ці питання, захисники підсудних не зможуть поставити під сумнів той факт, що Макар була зґвалтована.

"У справі є багато інших доказів тому, що зґвалтування було, - сказав адвокат. - Це не єдиний доказ. З боку захисту подібні питання - це таке "крутійство", аби затягнути справу. До того ж адвокати просили, щоб їм дали чотири тижні на підготовку до дебатів. Тобто вони з якоюсь метою затягують справу".

Після розгляду усіх клопотань суддя оголосила, що слідство у справі закрите. На 30 жовтня призначені судові дебати.

Нагадаємо, слухання у справі Макар почалося 24 травня. Засідання проходять частково у закритому режимі через розгляд інтимних подробиць справи.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK