Журналісти вимагають прибрати "чорну стрічку" у будівлі Кабміну

Представники ЗМІ та професійних об'єднань виступили проти встановлення в Кабінеті міністрів "чорної стрічки", яка виключає вільний доступ журналістів до міністрів.
Журналісти вимагають прибрати "чорну стрічку" у будівлі Кабміну
Корреспондент.net

Про це йшлося у ході 13-гозасідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану дотримання законодавствапро свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в рамках Відкритоїрозмови.

Як повідомляє Банкова, директорДепартаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату КабмінуСергій Нагорянський вислухав журналістів, які виступили проти встановлення"чорної стрічки", що відкидає вільний доступ журналістів до міністріві оперативне отримання коментарів на засіданнях уряду.

"Залишаться "чорністрічки" чи ні? Я думаю, що ми їх повинні прибрати. Йдеться не прострічки, а про впорядкування нашої роботи. Я доповів прем'єр-міністру провисновки і вимоги. Ми запропонували зустрітися разом з прес-секретарями,міністрами, їхніми заступниками, які займаються інформаційною діяльністю. Таказустріч під головуванням прем'єра запланована на п'ятницю", - заявивНагорянський.

Він додав, що в проекті рішенняза підсумками цієї наради запропоновано відновити спілкування преси зміністрами після завершення засідань Кабінету міністрів.

На засіданні робочої групи заналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист правжурналістів також було розглянуто звернення колективу інформаційного агентстваУНІАН про конфліктну ситуацію, яка склалася в агентстві.

"Президент Українинеодноразово наголошував, що будь-які спроби тиску на ЗМІ неприпустимі. Свободаслова має ключове значення в захисті демократичних досягнень", - заявилакерівник робочої групи Дарина Чепак.

За її словами, до обговоренняпроблеми на засіданні групи вже вдруге запрошуються всі сторони конфлікту -профспілка УНІАН і генеральний директор агентства Вадим Осадчий. Гендиректорагентства повідомив Чепак, що зараз УНІАН готує проект положення про редакційнураду.

Нагадаємо, раніше агентство УНІАН розмістило вигадану новину про те, що захисник екс-прем'єр-міністра ЮліїТимошенко Сергій Власенко нібито заявив, що його намагалися отруїти. Низкавидань заявили, що оголошують бойкот агентству УНІАН.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK