Українська Гельсінська спілка вимагає відставки Захарченка та Козака

Українська Гельсінська спілка з прав людини вимагає відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та міністра інфраструктури Володимира Козака.
Українська Гельсінська спілка вимагає відставки Захарченка та Козака
Фото Таїсії Стеценко/Корреспондент.net
"Необхіднаполітична воля і єдність для термінового демонтажу цієї недалекоглядноїполітики, несумісної з демократичними цінностями Європи. І першим кроком уцьому напрямку має бути негайна відставка міністра внутрішніх справ ВіталіяЗахарченка та міністра інфраструктури Володимира Козака, які компрометуютьукраїнську державу", - йдеться в заяві організації.

Організаціязаявляє, що для перешкоджання опозиційній акції Вставай, Україно!, яка відбулася18 травня в Києві, міліція і працівники транспорту влаштовували масовізатримання, обшуки, і не давали сісти в потяги, автобуси, літаки, пояснюючи це,зокрема, неправильно оформленими транспортними документами іпідозрами в наявності вибухових речовин.

УкраїнськаГельсінська спілка вважає, що ці інциденти свідчать про обмеження органамивиконавчої влади свободи пересування та мирних зборів, вони не мали жоднихправових підстав і є свавіллям.

"Фактичнокраїна зіткнулася в ці дні з неоголошеним надзвичайним станом, з масовимирепресіями стосовно політичної опозиції", - наголошує організація.

  Спростовані докази. Доповідь голови МВС про скандальні події 18 травня
 
Якзазначає Українська Гельсінська спілка, згодом, коли на акції відбувалася бійкаі побиття журналістів, правоохоронці, які були присутні при цьому, незабезпечили право громадян на мирні зібрання та їхню безпеку.

"Мибачимо наполегливі зусилля влади, спрямовані на маргіналізацію політичноїопозиції з використанням мови ворожнечі і "підсобних" кримінальнихелементів як погромників і рекетирів для вирішення поточних політичних іекономічних завдань. У цих умовах правові інститути стрімко деградують. Суди,правоохоронні органи фактично перетворилися на сервісну службу"правлячої партії", - вважають правозахисники.

УкраїнськаГельсінська спілка наголошує, що подібна ситуація небезпечна для країни інесумісна з декларованим курсом європейської інтеграції України.

Нагадаємо,раніше посольство США в Україні висловило стурбованість нападом на журналістівв ході акції протесту 18 травня в Києві і "показовою бездіяльністюміліції".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK