Reuters: Мешканці селища в Україні штурмували міліцію, вимагаючи розслідування

Кілька сотень жителів одного з райцентрів у Миколаївській області на півдні України штурмували місцевий відділок міліції, домагаючись справедливого розслідування жорстокого зґвалтування, жертва якого звинувачує у скоєному міліціонерів, пише Reuters.
Reuters: Мешканці селища в Україні штурмували міліцію, вимагаючи розслідування
Фото Христини Бердинських, Корреспондент
Агентство зазначає, що масові протести, кадри з якими показали багато українських телеканалів, змусили Президента України Віктора Януковича взяти розслідування під свій контроль.

"Глава держави Віктор Янукович доручив генеральному прокурору Віктору Пшонці провести нараду з керівництвом Служби безпеки та Міністерства внутрішніх для вивчення всіх фактів участі співробітників правоохоронних структур у протиправних діях", - йдеться у повідомленні на сайті Президента.

Крім того, генеральний прокурор відреагував звільненням районного прокурора, а міністр внутрішніх справ відсторонив від посад обласного та районного керівників міліції, про що повідомляється на сайтах відомств.

Двадцятидев'ятирічна мешканка райцентру Врадіївка Ірина Крашкова, що потрапила минулої п'ятниці до лікарні з множинними переломами черепа і рваними ранами обличчя, повідомила правоохоронцям, що напередодні ввечері двоє міліціонерів заштовхали її в машину таксі, вивезли в лісосмугу, побили і зґвалтували.

Reuters пише, що місцеві правоохоронці спочатку намагалися применшити тяжкість злочину, кваліфікувавши його як нанесення легких тілесних ушкоджень. Незважаючи на те, що дівчина назвала прізвища ґвалтівників, затримали тільки таксиста та одного з міліціонерів, не знайшовши доказів участі другого, що має родичів серед обласних високопоставлених чиновників.

Викликаний на вимогу опозиції до парламенту міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко списав те, що трапилося, на недобросовісність місцевих правоохоронців.

"Однією з основних причин резонансної події є безвідповідальне ставлення до виконання своїх обов'язків окремими співробітниками, насамперед керівниками різного рівня і бажанням створення удаваного благополуччя", - сказав Захарченко.

"Через приховування об'єктивної інформації про обставини цього злочину міністерство із запізненням відреагувало на ситуацію".

Захарченко підтвердив, що двоє учасників злочину - один з міліціонерів і таксист затримані, а третій - як і раніше залишається на волі.

"Затримання не застосовувалася, оскільки за свідченнями свідків і відеореєстратора, він був на чергуванні. Наразі ці та інші обставини перевіряються", - сказав міністр.

Агентство також звертає увагу, що в березні минулого року Україну сколихнув інший скоєний в Миколаєві злочин, жорстокість якого спочатку намагалися применшити. Троє місцевих жителів зґвалтували і намагалися живцем спалити вісімнадцятилітню Оксану Макар, яка через місяць померла від отриманих опіків.

Міліція обласного центру спочатку відпустила підозрюваних під підписку про невиїзд. Чутки, що ширяться по місту, про те, що звільнені - діти місцевих чиновників, вивели на вулиці сотні незадоволених і тільки після цього та втручання Президента країни винні були затримані.

Парламентська опозиція зажадала відставки міністра внутрішніх справ, під керівництвом якого правоохоронна система дедалі більше втрачає довіру громадян через корупцію і причетність міліціонерів до злочинів.

"Безкарність правоохоронців вже викликає народні бунти. Відповідальність має нести міністр внутрішніх справ персонально", - заявив з парламентської трибуни лідер фракції Удар колишній боксер-важковаговик Віталій Кличко.

Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK