Іспанія нагородила Тимошенко медаллю за внесок у захист демократії

Політична партія Іспанії Уніо Демократіка де Каталунія (Unio Democratica de Catalunya) нагородила лідера української опозиції Юлію Тимошенко медаллю Мануеля Карраско Формігуера за її внесок у захист демократії, свободи і боротьбу за відновлення верховенства права в Україні.
Іспанія нагородила Тимошенко медаллю за внесок у захист демократії
Фото прес-служби БЮТ

Як з'ясував Корреспондент.net, уцеремонії, яка відбулася 11 липня в Барселоні, взяли участь донька ЮліїТимошенко Євгенія та заступник голови партії Батьківщина, голова КомітетуВерховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря.

"Зараз Юлія Тимошенко сталажертвою політично мотивованого судового процесу, під час якого постійнопорушувалися права людини. Вона страждає, як страждав пан Карраско", -зазначив голова виконавчого комітету іспанської партії Жозеф Антоні ДюранЛейда, передаючи медаль Євгенії Тимошенко.

"Ми щиро захоплюємося тим,як навіть за ґратами пані Тимошенко захищає демократію і бореться завідновлення верховенства права. Ми вважаємо, що вона дійсно заслуговує цієївисокої нагороди", - наголосив він.

Євгенія Тимошенко подякувала занагороду і підтримку її мами і України, повідомляє прес-служба Батьківщини.

"Це велика честь не тількидля моєї мами, але і для всіх українців, які борються за свободу і демократію внашій країні", - сказала вона.

Варто зазначити, що медаллюМануеля Карраско Формігуера, яка є найвищою відзнакою Unio Democratica deCatalunya за захист демократичних цінностей, нагороджені колишній ПрезидентЧехії Вацлав Гавел (2007), Президент Європейського парламенту Ганс-Герт Петтерінг(2008) та інші.

Раніше повідомлялося, що ЄвгеніїТимошенко вручили Міжнародну премію Боніфація VIII, присуджену її матері.

В основі партії Уніо Демократікаде Каталунія, яка була утворена в 1931 році, лежить ідеологія гуманізму іхристиянської демократії. Видатний член партії, борець за свободу і демократіюМануель Карраско Формігуер був страчений за наказом диктатора Франко врезультаті сфабрикованого процесу. Цей рік в Іспанії проходить під знакомМануеля Карраско Формігуера, оскільки Unio Democratica de Catalunya відзначає75-у річницю з дня його загибелі.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK