МЗС: Лондонський суд висунув Лапшину звинувачення по чотирьох епізодах

Лондонський суд висунув громадянину України, аспіранту Павлу Лапшину, заарештованому за підозрою у вбивстві пенсіонера і підготовці терактів, звинувачення за чотирма епізодами.
МЗС: Лондонський суд висунув Лапшину звинувачення по чотирьох епізодах
АР

Про цеповідомляють у міністерстві закордонних справ України.

"На судовомузасіданні 23 липня у Вестмінстерському суді місті Лондона йому було висунутозвинувачення по 4 епізодах. Це терористично мотивоване вбивство громадянинаВеликобританії Мохаммеда Саліма. Друге - це діяльність з підготовки до вчиненнятерористичних актів у період з квітня по липень цього року. Це частина 5 актупро тероризм 2006 року - діяльність, що включає в себе покупку складових частинвибухівки, пошук місць закладення вибухівки та інше", - повідомив директордепартаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Третє - цепротизаконне поводження з вибуховими речовинами, яке могло завдати шкоди життю,викликати значне травмування осіб або пошкодження поблизу мечеті Ашія умісцевості Уолсолл у червні цього року і четверте - це те ж саме, але поблизумечеті Уанзу-уль-Імам-Масджид у місцевості Тіптон у липні цього року", - додавпредставник зовнішньополітичного відомства.

Як повідомивкореспондент ТСН (телеканал 1 +1), на судовому засіданні у четвер, якевідбулося вранці і тривало близько 10 хвилин, Лапшин не був присутній, задопомогою телевізійного зв’язку з Бірмінгема він відповідав дуже коротко, некористуючись послугами перекладача.

Наступне засіданнясуду відбудеться 2 серпня у Лондоні, присутність Лапшина на засіданні непланується.

Разом з тим,кореспондент не уточнив, у якому суді Лондона відбудеться засідання.

Як повідомлялося,за інформацією МЗС України, Лапшин відмовляється від допомоги українськихдипломатів.

У суді сторонаобвинувачення заявила, що Лапшин почав підготовку до терористичних актіввідразу в день приїзду в країну, 24 квітня. Купив батареї, контейнер тагодинник для виготовлення вибухового пристрою і планував здійснити теракти уперіод з 24 квітня по 18 липня. Лапшин нібито відвідував Вест-Мідленд, щобзнайти мішень, придбав хімічні речовини через інтернет і пристосував мобільнийтелефон для використання разом з вибухівкою. Поліція звинувачує його упричетності до вибухів біля мечетей у містах Уолсолл, Тіптон і Вулверхемптон, атакож вбивстві 82-річного пенсіонера Мохаммеда Саліма.

Салім був убитий29 квітня поточного року по дорозі додому в Бірмінгемі після вечірньої молитвиу мечеті. Йому завдали чотири ножові поранення, після чого він помер за кількаметрів від свого будинку.

***

Павло Лапшин -аспірант Національної металургійної академії України у Дніпропетровську -приїхав у квітні поточного року до Великобританії як стажер з IT компаніїDelcam, завдяки виграному конкурсу інженерних проектів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK