Річки Карпат рекордно міліють, Лівобережжя можуть охопити пожежі - синоптики

Український гідрометеорологічний центр заявив про збереження надзвичайного рівня ризику пожеж у південних, східних, центральних регіонах та в Криму до 26 серпня, повідомив заступник голови центру Анатолій Прокопенко.
Річки Карпат рекордно міліють, Лівобережжя можуть охопити пожежі - синоптики
АР

"19-25 серпня в Криму, упівденних, східних областях, а також у Дніпропетровській та Луганській,більшості регіонів Полтавської, місцями в Черкаській області та на Закарпаттізбережеться надзвичайно високий рівень пожежонебезпеки", - зазначивсиноптик.

Прокопенко також додав, що цедосить ризикована ситуація, оскільки в найближчі 2 тижні не очікується значнихопадів у цих регіонах, що зменшило б ймовірність пожеж.

"На більшості річоккарпатського регіону рівень води вже близький, а на деяких ділянках Тиси таДністра вже нижчий, ніж мінімальний рівень за всі роки спостережень", -також поскаржився Прокопенко.

Водночас представник центрувказав, що на решті річок України залишається стабільна ситуація, і зафіксованозниження рівня води всього лише на 1-10 см.

Раніше повідомлялося, щопідвищення пожежонебезпеки не передбачається в Київській області. Але варто врахуватинеобхідні заходи обережності: утриматися від розпалювання багать, випалюваннясухої трави та очерету.

Зазначимо, що в Україні останнікілька тижнів зберігається висока температура повітря з рідкіснимипослабленнями. Наразі синоптики не прогнозують похолодання.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK