ЗМІ: Артек можуть закрити

ЗМІ: Артек можуть закрити
ljplus.ru

Як інформує видання Известия в Украине, готується звільнення понад півтори тисячі співробітників центру.

Видання зазначає, що для Артеку цей рік може стати останнім через відсутність фінансування. У цьому році, незважаючи на Указ Президента про підтримку міжнародного дитячого центру, в держбюджеті коштів на утримання комплексу не передбачено.

Як нагадав генеральний директор МДЦ Артек Борис Новожилов, після розпаду СРСР було вирішено зберегти цей унікальний комплекс, що за своєю площею рівний Королівству Монако. Пізніше Україна під егідою ЮНЕСКО підписала угоду, в якій взяла на себе зобов'язання утримувати Артек.

"Проте на цьому вся допомога нам закінчилася. І в 1998, і в 2006, і в 2007 роках уряд і Верховна Рада приймали постанови, підписували міжнародні договори, що стосуються допомоги та фінансування центру, але жодного пункту не було виконано. За останні три роки ми не отримали з бюджету країни ні копійки", - сказав Новожилов.

"Про Артек згадують, коли приходить біда, наприклад, трагедія в Беслані, вибух будинку в Дніпропетровську, минулорічна повінь у західних областях України. Тоді в центр привозять дітей із постраждалих регіонів. Потім про нього забувають", - зазначає видання.

За інформацією голови профкому Артеку Євгена Баженова, працівники центру вже не отримують заробітну плату, але продовжують виходити на роботу.

"Ми зуміли вистояти і вижити в бандитські часи, коли нас саджали в машини, вивозили на пустирі, погрожували, вимагали віддати землю. Вижили і коли про нас забули", - наголосив Баженов, висловивши побоювання, що нинішній час Артек може не пережити.

На його думку, землю у центру можуть відняти і поділити.
"За два роки пройшло близько 600 судових засідань стосовно земельних питань. Нам вдалося запобігти відчуженню та продажу нашої берегової зони, але я впевнений - це ще не все ", - сказав гендиректор Артеку Новожилов.

Як повідомлялося, в серпні минулого року кримські комуністи встановили на стелі Міжнародного дитячого центру Артек замість демонтованих нові радянські ордени.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK