Лукашенко: У Білорусі немає алергії на Україну

Лукашенко: У Білорусі немає алергії на Україну
Фото Миколи Лазаренка

"У нас ніколи не було проблем, і ніколи не буде. Ми завжди були разом, підставляли один одному плече у важкі часи", - заявив Лукашенко у вівторок в Чернігові, зустрічаючись із Президентом України Віктором Ющенком.

Лукашенко запевнив українського Президента в тому, що "в Білорусі немає ніякої "алергії" ні на Україну, як державу, ні на українське виробництво".

За словами глави білоруської держави, "показником наших відносин є високий товарооборот, динаміка його збільшення, особливо в останні два роки". "Це не односторонній товарооборот, він збалансований", - сказав Лукашенко.

Білоруський лідер вважає за необхідне налагодити тісну взаємодію з українською стороною стосовно питань подолання наслідків світової фінансової кризи. "Не думаю, що ця світова "зараза" ще довго триватиме, і ми повинні вийти сильними з цієї кризи", - заявив президент Білорусі. "Наші банкіри знайшли розуміння, і ми можемо утримати такий товарообіг", - додав він.

До теперішнього часу "накопичився ряд питань, які ми не могли вирішити раніше, а сьогодні, я думаю, ми спроможні їх вирішити", сказав також Лукашенко. Зокрема, президент Білорусі нагадав про пропозицію президента України створити коридор Чорне море - Балтійське море. "Ми готові працювати з вами, і з країнами Балтії в цьому напрямку", - заявив глава білоруської держави.

Лукашенко запросив Ющенка з візитом в Білорусь. "Ми вас чекаємо в Мінську, приїжджайте в будь-який час. Наші люди з інтересом вас чекатимуть", - сказав Лукашенко.

Водночас, Президент України заявив про наявність "політичної волі для розвитку відносин з Білоруссю". "Ми сповнені рішучості розвивати наше співробітництво", - сказав Ющенко.

Він дав "хорошу оцінку динаміці розвитку двосторонніх відносин і, зокрема, зростання обсягу взаємної торгівлі". "Я щасливий, що наші двосторонні відносини не супроводжуються жодними проблемами. Ми завжди готові співпрацювати в нафтовій, енергетичній, транспортній сферах", - зазначив український Президент. При цьому він підкреслив, що в обох сторін "є хороший потенціал для збільшення двосторонньої торгівлі".

"Ми дуже поважаємо наших сусідів, (білоруський) народ, з яким у нас є історичне минуле, сьогодення та майбутнє", - заявив Ющенко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK