Ющенко: Заявленої Тимошенко ціни на газ не буде

Ющенко: Заявленої Тимошенко ціни на газ не буде
lenta.ru

"Закладена базова ціна $450 - це явний програш", - сказав він у вівторок у Чернігові на спільній з президентом Білорусі Олександром Лукашенком прес-конференції.

Президент України підкреслив, що не знає жодної країни Європи, до якої Росія постачала б газ за ціною $450 за 1 тис. куб м.

Ющенко заявив, що російський Газпром постачатиме газ Україні на початку 2009 року за ціною $360 за тис. кубометрів. "Якщо керівник Газпрому говорить про ціну в 360 ($360 за тис. кубометрів) - це і є та ціна (за якою постачатиметься газ). Іншої не буде на перший квартал 2009 року", - сказав Ющенко.

Коментуючи заяву прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко про те, що середньорічна ціна на газ в Україні складатиме у 2009 році $228,8 за 1000 куб. м, Ющенко зазначив: "Якщо у першому кварталі ціна на газ 360 доларів, то в четвертому кварталі треба мати ціну в 132 долари на тисячу кубометрів, аби вийти на середню ціну у 228 доларів. Усім зрозуміло, що такої ціни не буде".

Говорячи про домовленості щодо технологічного газу, глава української держави зазначив: "Цей газ постачається Росією - це суть. Якщо немає поставленого Росією технологічного газу, Україна теоретично не може здійснити прокачування - те, що сталося після 1 січня. Україна у рамках угоди про транзит розраховується за цей поставлений газ або в межах базової ціни, або в межах пільгової".

"Загалом у нас уряд досяг надзвичайно непростої домовленості, яка ще не усвідомлена ані у секторі політики, ані у діловому секторі", - сказав Президент України.

На думку Ющенка, ціна  на газ у поточному році, "змушує владу переглянути стосунки зі всіма споживачами".

Президент також зазначив, що зараз уряду доведеться подумати, як адаптувати українську промисловість та комунальний сектор до вищезгаданої ціни.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що ціна газу на кордоні РФ з Україною у 2009 році складе 228,8 доларів за тисячу кубометрів, а вартість технологічного газу для України складе 153,9 доларів за тисячу кубометрів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK