Міліція затримала вимагачів, які вимагали за життя глави Укрзолото 50 кг. золота

Міліція затримала вимагачів, які вимагали за життя глави Укрзолото 50 кг. золота
segodnya.ua

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ, начальник Головного управління боротьби з організованою злочинністю (ГУБОЗ) МВС України Володимир Бедриківський.

За його словами, злочинців затримали в результаті спецоперації працівників ГУБОЗ та УБОЗ в Кіровоградській області.

Щоб викрасти керівника ПП Укрзолото зловмисники інсценували дорожньо-транспортну пригоду з його автомобілем Mercedes. Вони витягли його з автомобіля і, погрожуючи зброєю, пересадили в свою машину.

Підприємець намагався чинити опір, але його жорстоко побили, одягнули наручники, очі заклеїли скотчем і вивезли в приватний будинок у Кіровограді.

Три сутки бізнесмена утримували в заручниках, фактично без їжі, вимагаючи у його рідних викуп - спочатку 2 млн. американських доларів або еквівалент золотом, а потім цю суму зменшили вдвічі.

За допомогою родичі заручника звернулися до спецпідрозділу по боротьбі з організованою злочинністю. У результаті оперативної комбінації в обмін на життя підприємця зловмисникам передали 25 кг. срібла, пофарбованого під золото. Отримавши "першу частину викупу", жертву відпустили. Зловмисників вдалося затримати.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в Кіровоградській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 147 (захоплення заручника) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

У ході подальшого розслідування працівники УБОЗ встановили й інші факти протиправної діяльності учасників організованого злочинного угруповання.

Зокрема, в 2007 році в місті Кіровоград в під'їзді житлового будинку учасники ОЗУ із застосуванням молотків здійснили розбійний напад на приватного підприємця. Вони завдали йому тяжкі тілесні ушкодження і відібрали 30 тисяч доларів. У минулому році в травні з застосуванням вогнепальної зброї зловмисники здійснили ще один розбійний напад на кіровоградського підприємця.

Останнім часом в Україні зафіксовано збільшення кількості злочинів, пов'язаних з викраденням людей або захопленням заручників з метою отримання викупу.

Як повідомлялося, сьогодні Володимир Бедриківський також повідомив, що останнім часом в Україні зафіксовано збільшення кількості злочинів, пов'язаних з викраденням людей або захопленням заручників з метою отримання викупу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK