Екс-суддя Зварич подав до суду на Верховну Раду

Екс-суддя Зварич подав до суду на Верховну Раду
podrobnosti.ua

Про це повідомив головний редактор газети Ратуша Микола Савельєв. Його інформацію підтвердили і в Генпрокуратурі.

В одному зі своїх позовів Зварич попросив скасувати постанову Верховної Ради України про звільнення його з посади судді Львівського апеляційного адмінсуду. Своє прохання він мотивував тим, що на момент голосування у парламенті ще не було рішення суду про порушення кримінальної справи, а, отже, - і підстав для його звільнення.

Своїм другим позовом Зварич попросив скасувати рішення столичного Печерського суду про надання дозволу на його затримання і арешт.

Обидва позови поступили у Львівський окружний адміністративний суд поштою.

Крім того, начальник першого відділення Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України Володимир Жербицький повідомив, що обидва позови Зварич написав ще 22 грудня 2008 року, а суд зареєстрував їх 16 січня 2009 року. Він також сказав, що прокуратурі вже відомо, хто й звідки їх надсилав.

Водночас, Жербицький зазначив, що адмінсуд не вправі скасовувати постанови Печерського суду. "Що ще раз вказує на юридичний рівень Зварича", - додав він.

"Що ж стосується претензій до Верховної Ради, то, я вважаю, що суд повинен приступити до слухання цієї справи і для початку постановити, щоб позивач хоча б з'явився в суді. Правильно? Нагадаю, що цей чоловік порушив підписку про невиїзд і зараз є всі підстави для його арешту", - поінформував Жербицький.

Крім того, начальник першого відділення Головного управління з розслідування особливо важливих справ висловив обурення стосовно звернення Зварича до суду: "Я по-справжньому шокований і обурений! Людина, яка обґрунтовано перебуває в міждержавному розшуку за тяжкий злочин, насмілюється подавати в суд?!"

Також Жербицький висловив жаль стосовно того, що далеко не всі деталі скандальної справи відносно Зварича можна розголошувати, але все ж зазначив, що над "дечим" завісу привідкриє:

"Як ви думаєте, хто вів удома бухгалтерію вилучених у Зварича грошей? Правильно - його дружина, суддя Господарського суду. Саме її рукою зроблено всі записи. Може, вона подала заяву про відставку, як зробив екс-губернатор Петро Олійник? Дочекаєтеся! А чи знаєте , які показання вона нам дала? А жодних! Посилаючись на статтю 63 Конституції, яка дає право не свідчити проти себе і своїх рідних ".

***

2 грудня 2008 року стосовно голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича Генпрокуратурою було порушено кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків на місцях роботи та проживання голови суду і шести суддів цього ж суду правоохоронці вилучили 1 млн доларів США та 2 млн гривень. 12 грудня Зварич зник, пізніше його оголосили в розшук, а 18 грудня Верховна Рада дала згоду на його затримання і арешт.

12 січня 2009 року заступник глави Секретаріату Президента України - представник Президента у Верховній Раді Петро Олійник подав у відставку за власним бажанням. Він зазначив, що його ім'я було втягнуто в корупційну історію з суддею Зваричем", і висловив надію, що відставка дозволить правоохоронним органам провести об'єктивне розслідування. Цього ж дня Олійника було звільнено із займаної посади.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK