Влада Києва вважає взаємовигідним переселення мешканців з перших поверхів

Влада Києва вважає взаємовигідним переселення мешканців з перших поверхів
dlab.com.ua

Про це повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації.

Це передбачено розпорядженням міськадміністрації Про поліпшення житлових умов мешканців квартир, розташованих на перших поверхах житлових будинків Києва від 16 січня, підписаним мером столиці Леонідом Черновецьким.

"Міськадміністрація наголошує, що процедура можливого обміну житла може відбуватися виключно за бажанням самих мешканців перших поверхів. А за останньою інформацією, у Київську міськадміністрацію вже надійшло декілька десятків звернень від киян із проханням покращити їхні житлові умови та надати їм квартири покращеного планування замість приміщень на першому поверсі", - йдеться у повідомленні прес-служби.

У столичній мерії впевнені, що такі заходи створять не тільки додаткові умови для розвитку малого підприємництва у Києві та розширення сфери надання соціально необхідних послуг для населення столиці, але й стануть додатковим джерелом для фінансування програм житлового фонду столиці.

Відповідно до розпорядження, керівники житлово-експлуатаційних організацій мають провести роз'яснювальну роботу із мешканцями квартир, розташованих на перших поверхах, про можливості поліпшення їхніх житлових умов шляхом обміну на квартири поліпшеного планування, розташованими на більш високих поверхах.

Головне управління житлового забезпечення повинне подати на затвердження перелік квартир, які можуть бути запропоновані для обміну, і розмістити його у ЗМІ.

Головне управління економіки та інвестицій повинно внести пропозиції щодо продажу квартир на першому поверсі, які звільнилися, через аукціон для розміщення структур із надання населенню соціальних послуг.

Як повідомлялося, Черновецький звернувся до своїх "улюблених бабусь" із проханням повідомляти у КМДА про сусідів, які здають квартири в оренду і не платять податку до бюджету міста.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK