Робітники Херсонського машзаводу утримують його під своїм контролем і закликають до мітингу

Робітники Херсонського машзаводу утримують його під своїм контролем і закликають до мітингу
img.lenta.ru

Листівка з таким закликом поширена в Херсоні. 

У профкомі ХМЗ підтвердили, що листівку дійсно поширили робітники цього заводу, що 3 лютого штурмом взяли адміністративну будівлю ХМЗ і зараз продовжують утримувати її під свої контролем. 

Як сказано у зверненні, «Сьогодні ситуація на комбайновому заводі критична: виробництво зупинено, зарплата не виплачується, припинені всі відрахування до бюджету і Пенсійного фонду. Але ні власник ХМЗ, ні нинішня влада не вживають ніяких заходів з поновлення роботи заводу. У цих умовах трудовий колектив вирішив не здаватися, а об'єднатися для боротьби за інтереси людини праці. На цьому непростому шляху ми вдалися до рішучих дій: провели жорсткі пікети обладміністрації, захопили та охороняємо завод від крадіжки готової продукції та обладнання, боремося за правдиву інформацію про нашу боротьбу ". 

Також страйкарі звернулися до Кабінету Міністрів України з вимогами націоналізувати Херсонський машинобудівний завод під контролем трудового колективу; заарештувати банківські рахунки власника заводу і погасити всі борги із зарплати, а також за платежами до бюджету і ПФ; забезпечити держзамовлення на виробництво комбайнів і їх адресний збут при підтримки держави; погасити борги із зарплати перед усіма трудящими Херсона, забезпечити повну зайнятість в місті та області ". 

Херсонська обладміністрація вже направила до Кабміну листа з проханням створити урядову комісію для вивчення ситуації, що склалася на заводі. 

ТОВ Херсонський машинобудівний завод був створений на базі виробничих потужностей ВАТ Херсонські комбайни в 2006 році. Підприємство спеціалізується на виробництві складної сільськогосподарської техніки і є єдиним в Україні виробником зернозбиральних комбайнів Славутич. 

Як повідомлялося, 3 лютого вранці робочі Херсонського машинобудівного заводу захопили один з корпусів підприємства. Вони вимагають націоналізації заводу без компенсації власнику та виплати заборгованості із зарплати. Робочі мають намір утримувати будівлю до повного виконання їхніх вимог.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK