Балога назвав звіт Тимошенко "театральною постановкою з елементами фантастики"

Балога назвав звіт Тимошенко "театральною постановкою з елементами фантастики"
razom.org.ua

Про це повідомили у прес-службі Президента України.

За словами Балоги, звіт Тимошенко про діяльність очолюваного нею Кабінету міністрів, з яким вона виступила у Верховній Раді, має всі ознаки театральної постановки з елементами фантастики.

Як зазначив Балога, з тез і аргументів прем'єра з'являється образ України як казкової держави, де всі добрі справи здійснює чарівна фея, а окремі біди і нещастя - з вини злих недоброзичливців.

"Тимошенко застосувала всі свої акторські таланти і вміле жонглювання фактами, щоб відвести від себе відповідальність за власні провали в економіці", - вважає глава Секретаріату Президента.

За його словами, Тимошенко "вже в тисячний раз" побудувала свій виступ за простою схемою: успіхи - "це я", проблеми - "всі інші". Між тим, вважає Балога, "ці обманні трюки на цей раз не спрацювали, що підтвердили критичні зауваження більшості народних депутатів".

Однак, зазначив глава Секретаріату, і сьогодні прем'єр уникла відповідей по суті незручних для себе питань, "удавшись до явного обману і невдалих жартів". За словами Балоги, "показний гнів депутатів з фракції БЮТ продемонстрував їхню погану гру на публіку і тому не переконував. Адже кризові економічні реалії, в яких у даний час живе вся країна і кожен її громадянин (за винятком хіба що депутатів у "біло-сердечних" шатах), зовсім інші, що намагалася довести Тимошенко ".

За словами Балоги, більшість економічних тез прем'єра побудовані на маніпуляціях з причинами і наслідками. Наприклад, щодо взаємозв'язку між інфляцією та курсом долара до гривні в умовах переважання імпорту над експортом, зазначив він, додавши, що саме при першому управлінні Тимошенко "були відкриті шлюзи для неконтрольованого ввезення в Україну товарів, у тому числі і тих, які виготовляються усередині країни ". Саме негативне сальдо зовнішньої торгівлі і стало істотним фактором вразливості української економіки, каталізувало кризові процеси на внутрішніх ринках, стверджує глава Секретаріату Президента.

"Думаю, що українські аграрії здригнулися, коли знову почули з вуст керівника уряду слово" імпорт ". Ще свіжі спогади про те, як Тимошенко, намагаючись подолати черговий, спровокований непрофесійними діями її урядової команди, інфляційний та ціновий стрибок, дала зелене світло для імпорту сотням тисяч тонн дешевого та неякісного м'яса. Величезне "дякую" за це до цього часу говорять їй на всіх вітчизняних птахофабриках і фермах ", - наголосив Балога.

На його думку, не варто прем'єру хвалитися великим врожаєм, зібраним у минулому році. По-перше, в цьому немає ніякої заслуги Кабміну, по-друге, мільйони тонн зерна згнили або були висипані в море, оскільки компанії-експортери так і не змогли продати хліб через урядові заборони, сказав Балога. За його словами, збитки від цього рішення, так само як і від закритого Кабміном експорту рослинної олії, до цього часу підраховують українські виробники сільгосппродукції.

Глава Секретаріату Президента також сказав, що "самовдоволені" заяви Тимошенко про її перемоги у газових відносинах з Росією не витримують жодної критики. Невигідні контракти на постачання палива, підписані під патронатом чинного прем'єра, вже обвалюють нашу промисловість, б'ють по конкурентності вітчизняної продукції, заявив він.

За словами Балоги, російський посередник, якому Тимошенко дозволила диктувати свої умови на 25% українського ринку газопостачання, буде встановлювати свою ціну на паливо для ліквідних підприємств. Ціна на газ для промисловості вже значно перевищила обіцяні урядом показники.

"На цьому тлі, м'яко кажучи, недоречними та безглуздими виглядають заклики Тимошенко до оптимізму. Можливо, прем'єр і бачить підстави для всепоглинаючої, безмежної радості. Але тоді вона представляє якусь іншу, придуманий нею країну, без інфляції та економічного спаду, без невиплачених зарплат та зростання боргів. Дійсність зовсім інша, і вона дуже гостро ставить питання про відповідальність уряду ", - наголосив Балога.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK