Польські журналісти шукають нових батьків для дітей українки, яка невдовзі помре

Польські журналісти шукають нових батьків для дітей українки, яка невдовзі помре
mojorno.ru

За інформацією польського видання Super Express, завдяки широкому висвітленою у польських ЗМІ історії Світлани Яковлєвої, яка приїхала з України до Польщі у пошуках заробітку, з усієї країни почала надходити допомога на дороге лікування жінки. Лікарі поставили Світлані смертельний діагноз.

Українка прийняла рішення - зайнятися пошуком нових батьків для своїх чотирьох дітей. "Перед смертю я хочу бути впевненою, що мої діти не потраплять в український дитячий будинок. Я лише хочу, щоб хтось полюбив їх так, як батьки люблять своїх дітей", - сказала польським журналістам газети Super Express Світлана Яковлєва.

Прийняти її дітей уже погодилися відразу декілька сімей. Головна умова, яку поставила мати, - діти не можуть бути розділені. Світлана також хоче зустрітися та познайомитися з охочими усиновити її дітей. "Сподіваюся, що материнське серце підкаже мені, хто після моєї смерті найкраще буде опікуватися моїми дітьми, хоч я повсякчас обіцяю дітям, що не припиню боротьби за життя", - сказала українка Світлана Яковлєва.

У грудні 2008 року журналісти із польського видання Gazeta Wyborcza розповіли історію українки Світлани Яковлєвої. Вона уже 12 років нелегально перебуває у Польщі, торгуючи одягом на ринку. Рік тому у Світлани виявили рак матки, який не піддається лікуванню. Знайомі поляки відреагували - збирали гроші для її сім'ї.

Трьох із чотирьох дітей Світлани у випадку її смерті чекає депортація (батько однієї дитини - поляк). Польські журналісти, щоб не розділяти дітей, вирішили знайти родину, готову взяти до себе всіх братів та сестер. Цю ініціативу підтримує Посольство України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK