За один день австралійці зібрали для постраждалих від пожеж $ 5 млн.

За один день австралійці зібрали для постраждалих від пожеж $ 5 млн.
AP
Фонд був створений сьогодні вранці спільними зусиллями федерального уряду, адміністрації штату Вікторія та австралійського Червоного хреста. Менш ніж за добу на його рахунки надійшло близько 45,5 тисяч пожертвувань на загальну суму 7,9 млн. австралійських доларів (5,2 млн. доларів США).

Ще 2 млн. доларів (1,3 млн. доларів США) отримала Армія спасіння, яка також звернувся до австралійців за допомогою. Таким чином, загальна сума пожертвувань від приватних осіб склала близько 10 мільйонів австралійських доларів (6,5 млн. доларів США).

Крім того, по одному мільйону австралійських доларів (659 тисяч доларів США) внесли у Фонд чотири великих австралійських банки - ANZ, Westpac, Національний банк Австралії та Банк суспільного добробуту. Багато хто із великих компаній також надіслали у Фонд пожертвування.

Нагадаємо, лісові пожежі на півдні Австралії вирують уже два тижні. За останніми даними, число загиблих склало 135 осіб. Але міліція не виключає, що число жертв може збільшитися.

Вогонь охопив уже понад 220 гектарів, знищено не менше 750 будинків, близько 14 тисяч будинків виявилися без електрики.

Разом із тим, погодні умови у зоні вогню сприяють пожежам. Температура повітря доходить до 47 градусів тепла за Цельсієм, спека супроводжується сильними вітрами, які швидко розносять вогонь. За даними австралійських метеорологів, протягом найближчих днів очікується аномально спекотна погода.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, за всю історію Австралії пожеж таких масштабів із численними людськими жертвами ще не було.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK